18/12/2016

Obratite se i krstite se u ime Isusa Krista

Dana 18. prosinca 2016. godine u Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi (EPC) Radosna vijest  u Zagrebu održano je krštenje petero nanovorođenih vjernika.
Uvodni dio službe vodio je pastor EPC Radosna vijest Ivan Glavačko, koji je, pročitao retke iz starozavjetne knjige Mihej 5, 1-4, a slavljenje Gospodina je vodio glazbeni tim EPC Radosna vijest.
Propovijed je održao br. Branko Banić, pastor EPC Garešnica, koji je uvodno pročitao retke iz novozavjetne knjige Djela apostolaska 2,37-41. Tom je prigodom naglasio kako su, nakon dolaska Duha Svetoga i propovijedi apostola Petra, mnogi bili potreseni, uzbuđeni i prestrašeni utjecajem Riječi Božje pod vodstvom Duha Svetoga. Potrebno je da se ljudi pokaju za svoje grijehe, obrate se Gospodinu i krste, kazao je br. Banić, dodajući kako Riječ Božja, Biblija i Duh Sveti čiste od svakoga grijeha, što predstavlja smrt staroga čovjeka i njegove grešne prirode te krštenje označava pokop tog starog čovjeka i uskrsnuće u novi život u Isusu Kristu. Činom krštenja osoba se pridružuje crkvi Isusa Krista i Božjem narodu.
Nakon propovijedi br. Nikola Škrinjarić, pastor EPC Kostajnica  je vodio krštenje nanovorođenih vjernika, od kojih je po jedan vjernik bio s otoka Raba, iz Garešnice i Ivanić Grada te dvoje iz Zagreba. .
Vjernike su u molitvi blagoslova za krštenike vodili pastori Glavačko, Banić i Škrinjarić, dopastor EPC Radosna vijest Danijel Berković i starješina EPC Radosna vijest Dalibor Sabolić te djelatnik Tajništva EPC u RH Vladimir Rokić.
Nakon toga su vjernici sudjelovali u Gospodnjoj večeri koju je vodio pastor Glavačko a služili su je pastor Banić i dopastor Berković.
Bogoslužje je završilo zajedničkom molitvom Oče naš i riječima blagoslova koje je uputio pastor Glavačko.
 „Obratite se, i svaki od vas neka se krsti u ime Isusa Krista za oproštenje svojih grijeha, i primiti ćete dar Duha Svetoga“ (Dj 2,38)
Robert Bogešić

Leave a Reply

Your email address will not be published.