24/08/2016

Novi život u Isusu Kristu

Novi život u Isusu Kristu

Dana 21. kolovoza 2016. godine u Evanđeoskoj pentekostnoj ctkvi (EPC) Radosna vijest  u Zagrebu održano je krštenje četvero nanovorođenih vjernika.

Uvodni dio službe i molitvu vodio je pastor EPC Radosna vijest Ivan Glavačko. Prigodnu propovijed održao je br. Klaus Domke (Reutlingen, Njemačka).

Čitajući retke iz Prve poslanice Korinćanima 15,32-34, br. Klaus je naglasio kako je činom krštenja pred nama novi život u Isusu Kristu, jer bez Krista lutamo i živimo u lažima današnjice. Kako bi mogli živjeti tim novim životom vjernici moraju biti poslušni i podložni Bogu i njegovim zapovijedima. Tek kada smo Kristovi, naglasio je br. Klaus, živjeti ćemo u plodovima Duha Svetoga, kao što je navedeno u Poslanici Galaćanima 5,22.

Prije čina krštenja, kojeg je vodio pastor Nikola Škrinjarić, novokrštenici su govorili o svojim iskustvima i svjedočanstvima u hodu s Gospodinom i kako su se odlučili za  krštenje.

Nakon krštenja starješine crkve su se molili za novokrštenike. Pastor Glavačko je, nakon toga, vodio, a  br. Danijel Berković i br. Škrinjarić su služili Gospodnju večeru vjernicima.

Slavljenje Gospodina tijekom bogoslužbe vodio je glazbeni tim lokalne crkve.

Činom krštenja četvero spašenih duša započeli su novi život po milosti našeg Gospodina Isusa Krista, uz vodstvo Duha Svetoga.

„Svi koje vodi Duh Božji sinovi su Božji“ (Rim. 8,14)

Robert Bogešić

Leave a Reply

Your email address will not be published.