07/01/2011

Molitveni tjedan EPC grada Zagreba

U razdoblju od 2. do 6. siječnja 2012. godine održan je molitveni tjedan u zagrebačkim Evanđeoskim pentekostnim crkvama. U molitvenom tjednu sudjelovali su vjernici crkvi Jelenovac, Radosna vijest, Zajednica Kristovih učenika, Sv. Trojstvo i Stijena spasenja.

Prvog dana, 2. siječnja, održan je molitveni sustet u EPC Jelenovac, na kojem je, uz vodstvo pastora Gorana Punde, tema bila “Neka dođe Božje kraljevstvo” prema Kristovoj molitvi “Oče naš” MT 6,7-10.

Drugog dana, 3. siječnja, molitveni susret je održan u EPC Stijena spasenja, gdje je pastor Ratko Medan uvodno pročitao biblijski tekst 1 KOR 1,4-9 i posebno je naglašeno kako je združivanje s Kristom Isusom jedan duh koje daje Duh Sveti, jer On nam pokazuje Božje, Kristove stvari i upućuje na traženje Boga te bolje poznavanje Njega kroz Krista i traženje sile Duha Svetoga.

U srijedu, 4. siječnja, održan je susret u EPC Radosna vijest gdje je pastor Ivan Glavačko pročitao biblijske tekstove iz LK 17,20-21, MT 13,38 i MT 13,11 naglašavajući kako je  Kraljevstvo Božje među nama. Istaknuto je kako smo mi djeca Kraljevstva i kao takvi imamo slobodan pristup, uvid i razumijevanje tajni Kraljevstva.

Molitveni susret u četvrtak, 5. siječnja, vodio je pastor EPC Zajednice Kristovih učenika Ivan Kovačević, koji je uvodno pročitao tekst 2 KOR 9,6-15 kako je nebeski princip da Bog voli veselog darivatelja, te je istaknuo kako davanjem sebe, dajemo srce, osjećaje, sve. To je ono što mi imamo. Kraljevstvo Božje je čudo “veselog darivatelja”, gdje se daruju i bližnji u potrebama, jer upravo to je Bogu “veselo”.

Posljednjeg dana, 6. siječnja, molitveni susret održan je u EPC Radosna vijest gdje je pastor Glavačko uvodno pročitao tekst iz IV 7,37-38.. Slavljenje je vodio glazbeni tim crkve, a održana je i služba međusobnog blagosiljanja gdje su vjernici u parovima čitali tekst iz knjige Izaije 58,11, kojim su blagoslovili jedan drugoga. Tako je molitveni tjedan završio Agape blagoslovom ispunjenim slavljenjem, molitvom, zahvaljivanjem i obožavanjem Nebeskog Oca i njegova Sina Isusa Krista, uz vodstvo Duha Svetoga.

Vazda će te voditi Gospodin, pa i u suši će ti dušu krijepiti. On jača tvoje kosti, i ti si kao vrt dobro zaliven, kao izvor kojemu voda nikada ne presuši (Izaija 58,11)
Ivan Glavačko
Robert Bogešić