12/01/2013

Molitveni tjedan EPC grada Zagreba

Molitveni tjedan EPC grada Zagreba

U razdoblju od 07. do 11 siječnja 2012. godine održan je molitveni tjedan u zagrebačkim Evanđeoskim pentekostnim crkvama na kojem su sudjelovali vjernici crkvi Jelenovac, Radosna vijest, Zajednica Kristovih učenika i Stijena spasenja.

07. siječnja – Prestanite i spoznajte da sam ja Bog

Prvog dana održan je molitveni sustet u EPC Jelenovac, na kojem je, uz vodstvo pastora Gorana Punde, Petra Sabljić pročitala tekstove iz Psalma 46,11 i iz Knjige Pjesma nad pjesmama 2,3-5 te je govorila kako je potrebno napustiti sve što je opterećenje u životu i pronaći mjesto Božje prisutnosti jer tako će se spoznati Bog i imati će se iskustveno znanje o Bogu.

08. siječnja – Kakvo je Kraljevstvo Božje?

Drugog dana molitveni susret je održan u EPC Stijena spasenja, gdje je pastor Ratko Medan uvodno pročitao tekst iz Evanđelja po Mateju 18,17-19 i naglasio kako Kraljevstvo Božje označava kraljevstvo gdje je Isus Krist u centru, kao i kraljevstvo odnosa s Bogom te kraljevstvo sklada i zajedništva vjernih u Kristovom tijelu.

09. siječnja – Tko je pravi graditelj?

U srijedu održan je susret u EPC Radosna vijest gdje je pastor Ivan Glavačko, čitajući tekstove iz Psalma 127,1 i Prve poslanice Korinćanima 3,10-11, govorio o tome tko je pravi mudri graditelj te svatko treba gledati kako zida. Istaknuo je, između ostalog, kako nitko ne može postaviti drugog temelja osim onog koji je postavljen, a to je Isus Krist.

10. siječnja – Uzeti svoj križ i slijediti Krista

Molitveni susret u četvrtak vodio je pastor EPC Zajednice Kristovih učenika Ivan Kovačević, koji je, čitajući tekst iz Evanđelja po Luki 9,22-24, naglasio što znači uzeti svoj križ i posebno je istaknuo riječi Isusa Krista da tko hoće ići za njim mora se odreći sebe te uzeti svoj križ i slijediti ga.

11. siječnja – U križu Kristovom je sila

U EPC Radosna vijest održan je molitveni susret gdje je pastor Glavačko uvodno pročitao tekst Prve poslanice Korinćanima 1,10-18 ističući kako je u križu Kristovom sila te je pokazao na primjeru odnosa Mojsija, Arona i Hura što znači međusobna podrška, kada su ruke uperene prema Bogu, jer tek kada vjernici imaju usmjerene ruke prema Kristovom križu ostvaruju se, uz Božju pomoć, pobjede u životu.

Na molitvenim susretima pjesme su izvodili glazbenici pojedinih crkvi koji su vodili vjernike u slavljenju i obožavanju Gospodina. Nakon svakog molitvenog susreta nastavljeno je, uz vodstvo Duha Svetoga, međusobno druženje koje su organizirali vjernici.

Ali dolazi čas, i već je tu, kad će se pravi klanjatelji klanjati Ocu u duhu i u istini, jer takve klanjatelje traži Otac. Bog je duh i oni koji mu se klanjaju trebaju mu se klanjati u duhu i u istini. (Iv. 4,23-24)

Robert Bogešić