19/11/2012

Jesenska konferencija za mlade “I ti možeš biti Mjesec”

Jesenska konferencija za mlade “I ti možeš biti Mjesec”

U organizaciji evanđeoskih pentekostnih crkvi u Repubici Hrvatskoj 17. studenog 2012. godine održana je u Hrvatskom domu u Garešnici Jesenska konferencija za mlade pod naslovom „I ti možeš biti Mjesec“. Glavni predavač bio je Juice Ortiz iz Zagreba. Sudjelovalo je više od 110 sudionika.

Ortiz je u svojim predavanjima usporedio kršćane s Mjesecom. Govorio je o dvije vrste pomrčina: pomrčina Sunca i pomrčina Mjeseca. Sunce predstavlja Boga i njegovo svjetlo, dok Zemlja predstavlja svijet. Ako dopustimo da Zemlja stane između nas i Sunca, onda ne dobivamo svjetlo od sunca. S druge strane, kod pomrčine Sunca, Mjesec je taj koji stoji između Sunca i Zemlje. Ako se to dogodi, onda mi skrivamo Božje svjetlo od svijeta. Oboje se dogode u kršćanskom životu, ali se trebamo truditi uvijek reflektirati svjetlo na Zemlju.

Slavljenje je tijekom konferencije vodio glazbeni tim koji se sastojao od mladih glazbenika iz cijele Slavonije, uglavnom uključujući mlade iz Garešnice. Program je vodio Ratko Medan kao predstavnik Odbora za rad s mladima EPC saveza.

Osim redovnog programa, u popodnevnoj pauzi organizirano je vrijeme u kojem su sudionici mogli predstavljati svoje gradove i pokazati svoje talente. U slobodno vrijeme, sudionici su se družili u prostoru konferencije i razgledali grad. Konferencija je bez sumnje bila vrlo uspješna. Reakcije sudionika bilo su veoma pozitivne, i organizatori su bili zadovoljni.

“… da budete besprijekorni i čisti, neporočna djeca Božja, usred nastranog i pokvarenog naraštaja u kojem svjetlite kao zvijezde u svemiru,…” Fil 2,15

 

Daniel Jambrek