19/05/2016

Izvještaj sa EPC zajedništva središnje regije u Čakovcu

U prostorijama crkve EPC Calvary Chapel 14. svibnja održao se planirani spontani susret vjernika EPC crkava sjeverozapadne Hrvatske. Unatoč tmurnom kišnom danu skupilo nas se više od 150tak uz domaćine s raznih strana – Zagreb, Karlovac, Virovitica, Sisak, Varaždin, Slatina, Novo Mesto…

Domaćini su se potrudili da se svi osjećaju dobrodošli uz obilje kave i razno-raznih slatko-slanih delicija. Pozdravi, upoznavanja, podsjećanja na prošle zajedničke trenutke bili su odličan uvod u vrijeme slavljenja kroz glazbu i pjesmu uz slavljenički tim EPC Calvary Chapel Čakovec.

Tajnik EPC RH, Vedran Đulabić sve nas je podsjetio na vrijednost zajedništva uz nadolazeći blagdan Duhova i vrline na kojima je nastajala prva crkva od koje uvijek iznova želimo učiti. Pastor domaćin, Damir Srnec, izazvao nas je na razmišljanje o ulozi Svetog Duha u našem svakodnevnom životu s naglaskom na redak iz Djela apostolskih – Duh sveti i mi odlučismo… i ulomak iz Djela 3,1-17 u kojem opažamo jednostavnost štovanja u molitvi, sućut i milosrđe, fleksibilnost, Božji autoritet i mudrost u ophođenju Petra i Ivana na Božju slavu.

U činu Večere Gospodnje, pastor Oliver Buljat, približio nas je drami koja se dogodila na križu i o uskrsnuću, ali i radosti i veselju koje iz toga proizlazi i koje se mora očitovati u našim životima i u našoj svakodnevici. Nakon sadržajno bogatog prijepodneva rado smo se odšetali/odvezli na zajednički ručak u obližnji restoran. Uslijed nepovoljnih vremenskih prilika izostale su sportske i slične aktivnosti, ali to nipošto nije umanjilo radost druženja koje je proteklo još nekoliko sati u neformalnom druženju i razgovorima.

“Gle, kako je dobro i kako je milo kao braća zajedno živjeti…” (Psalam 133,1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.