14/02/2014

Izvješće s kazališne predstave na temu filma “Susret”

Izvješće s kazališne predstave na temu filma “Susret”

Kazališna predstava na temu filma “Susret (The Encounter)” održana je 8. veljače 2014. godine u 19 sati u prostoru kluba za mlade, Zadarska 19. Predstavu su izveli braća i sestre iz Epc-a  “Milost i Istina” iz Karlovca zajedno s karlovačkim pastorom Oliverom Buljatom.

Te večeri predstavu je pogledalo oko pedesetak mladih osoba. Radnja predstave odvija se u restoranu “Posljednja prilika“ u kojem se pet stranaca sklanja s olujnog nevremena gdje ih poslužuje čovjek koji se zove Isus. Predstava krije vrlo vrijednu pouku i odlično je osmišljena. Moglo se uočiti kako nikoga nije mogla ostaviti ravnodušnim jer potiče na razmišljanje, odgovara na pitanja koja si često sami postavimo u životu, na susret i doživljaj Isusa kao osobnog prijatelja koji je uvijek prisutan u našim životima i koji nam pomaže u svakodnevici. Budući da se iz radnje predstave očituje današnje suvremeno društvo, možda i naš život sliči životu jednom od pet stranaca… Predstava je trajala oko 60 minuta, a poslije predstave smo se vrlo rado ostali družiti sa ekipom iz Karlovca.

Sutradan je pastor Oliver Buljat propovijedao na jutarnjem bogoslužju u Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi u Osijeku (sinagoga), a Sara Buljat je podijelila svoje svjedočanstvo. Poslije bogoslužja mladi iz Osijeka i ekipa iz Karlovca se ponovno okupila u Zadarskoj 19 gdje smo imali zajednički ručak i vrijeme za druženje. Nakon popodnevnog “odmora“, karlovčani su se spakirali te se otišli pripremiti za još jednu predstavu, koju su izveli u 18 sati u sinagogi.

Naši gosti bili su nam uistinu na blagoslov kroz kazališnu predstavu i kroz druženje te se nadamo da će nas uskoro ponovno posjetiti.

Suzana Bučanac

Leave a Reply

Your email address will not be published.