25/05/2018

Izaslanstvo zahvalilo predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović

Izaslanstvo zahvalilo predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović

Zagreb, 24. svibnja 2018. (IBA) – Peteročlano izaslanstvo crkava organizatorica obilježavanja pet stotina godina Protestantske reformacije posjetilo je predsjednicu Republike Hrvatske, gđu. Kolindu Grabar-Kitarović kako bi joj zahvalilo na pokroviteljstvu nad Svečanom akademijom. U pratnji predsjednice bila je njena savjetnica Renata Margetić Urlić.

Kako je poznato, Svečana je akademija održana u Zagrebu u Hrvatskom narodnom kazalištu na dan Reformacije, 31. listopada 2017. čime je i u Hrvatskoj obilježena ta značajna obljetnica ne samo za vjerski već i sveukupni kulturni i ekonomski život Europe. Uz predsjednicu RH, pokrovitelji su bili i Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski Sabor i Grad Zagreb.

U izaslanstvu su bili Branko Berić, Željko Mraz, Lazar Kovačević, Mladen Dominić i Giorgio Grlj. Uz prigodne poklone i zahvalnicu predsjednici bila je to prigoda za razgovor o doprinosu protestantskih crkava i crkava reformacijske baštine hrvatskome društvu. Prepoznato je kako ovo trenutak kad je prijeko potrebna moralna i duhovna obnova kako bi se stvorili temelji zdravijeg društva na svim razinama.

Predsjednica je podsjetila izaslanstvo na svoja nastojanja da potakne svekoliku demografsku obnovu.

Pastor Grlj pozvao je predsjednicu da posjeti riječku Baptističku crkvu u nedjelju prije ovogodišnjeg Dana reformacije i sudjeluju na bogoslužju.

(preuzeto s pev.com.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published.