22/12/2011

INTERVJU Philip Yancey: Zašto je milost tako čudesna

INTERVJU Philip Yancey: Zašto je milost tako čudesna

Philip Yancey dao je za Jutarnji list intervju, povodom izlaska njegove knjige “Zašto je milost tako čudesna” u izdanju Bono Recordsa.

U razgovoru je Yancey istaknuo kako dolazi iz crkve u kojoj je prevladavao stav “Ne dovodi u pitanje – samo vjeruj!”, a kasnije je naučio kako je puno odgovora koje su mu tamo ponudili bili nepotpuni ili jednostavno pogrešni.

Govoreći o motivu pisanja knjige o Božjoj milosti, istaknuo je kako je njegov početni motiv bio situacija u kojoj su se američki kršćani oduševili politikom i počeli vjerovati da “moralna većina” može vratiti vrijednosti u ovoj zemlji.

U knjizi Yancey piše o djelovanju milosti na političkoj razini, o potrebi međusobnog opraštanja među narodima. U knjizi citira C. S. Lewisa koji kaže kako za pravi oprost treba postojati priznanje krivice onoga kome se oprašta. Na upit o tome kako započeti proces u našoj regiji ako među narodima ne postoji konsenzus o tome što se zapravo dogodilo u zadnjih 20 godina, Yancey navodi,između ostalog, kako nam ne treba  Amerikanac koji će nam držati predavanja o našoj nacionalnoj povijesti. Ova pitanja moraju riješiti sami narodi.
Cjeloviti intervju možete pročitati OVDJE. Za narudžbe i predbilježbe za knjigu, obratite se na info@bonorecords.com

Za epc.hr pripremio Robert Bogešić