25/12/2011

Božićna poruka EPC RH

Božićna poruka EPC RH

I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu – slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca – pun milosti i istine. (Iv. 1,14)

Rođen je u štalici, bez svečanih fanfara, crvenog tepiha i glamura. Posjetili su ga mudraci iz stranih zemalja i pastiri.

Bez obzira u koju skupinu  nas ljudi stavljali, On je rođen zbog nas, zbog naše samoće i izgubljenosti, zbog naših strahova i nevolja.

Došao je biti s nama, ispuniti našu samoću, odmaknuti svaki strah pomoći nam i pozvati nas na ispravan životni put. Kakav je naš odgovor na taj njegov poziv? Tražimo li ipak crvene tepihe, fotoaparate i kamere ili čujemo plač djeteta tamo negdje; gdje ne očekujemo, tamo negdje u nekoj našoj štalici.

I ove nam 2011 godine obilježavanje rođenja Spasitelja svijeta prepuno je ponuda i popusta. Jesmo li pak mi spremni darivati svoga Spasitelja ili samo očekujemo da budemo darivani? Po mogućnosti i uz neki popust?  Kod Boga nema popusta, jer Isus Krist, Božji Sin poslan je za nas kako bi upravo On mogao pomiriti čovječanstvo sa Bogom uz punu cijenu koju je sam platio.

Naš svijet odista treba spasenje. Od mnogih naših grijeha, od suza, od boli i od smrti. Stoga je i poruka našem izgubljenom svijetu iščekivanje i drugog adventa, slavnog povratka Isusa Krista. U vrijeme dok se prisjećamo prvoga adventa, rođenja Isusa iz Nazareta, ne zaboravimo da taj drugi advent bez ovog prvog i nije moguć. Imamo naime Njegovo obećanje, da će nakon Njegove smrti, uskrsnuća i pobjede nad grijehom On ponovno doći k nama i među nas.

“Jer Bog je u Kristu svijet sa sobom pomirio ne ubrajajući im opačina njihovih i polažući u nas riječ pomirenja.” (2. Korinćanima 5,19)

Činjenica je pak da Isus Krist pri svom drugom dolasku više neće biti tek malo dijete, nego Kralj nad Kraljevima.

Prisjećajmo se Njegova rođenja, ali isto tako imajmo na umu, budimo svjesni i pripremni za Njegov drugi dolazak.

Isus Krist je otvorio vrata vječnog života za sve ljude i upućuje svoj poziv svima da u vrijeme sjećanja na Njegovo rođenje upravo u tom djetetu prepoznamo svoga Spasitelja. On nam je svojim životom pokazao kako ne smijemo zaboravljati svojih bližnjih,,i svih koji nas okružuju, na sve one koji lutaju, kojima treba topla riječ, blagi stisak ruke, zagrljaj srca…

Evanđeoska pentekostna crkva u Republici Hrvatskoj želi svim građankama i građanima Republike Hrvatske blagoslovljeno vrijeme kada se sjećamo rođenja Spasitelja svijeta, i Njegovog drugog dolaska. Neka vrijeme koje je pred nama bude ispunjeno mirom i radošću nebeskom.

“Vratit ću se da vas uzmem k sebi da i vi budete gdje sam ja” (Ivan 14,3)