03/11/2016

Film SABINA K – Put do istine

Film SABINA K – Put do istine

U hrvatskim kinima počeo se prikazivati film SABINA K., film s dirljivom i moćnom porukom. Priča počinje 2004. godine u Sarajevu, gdje se djevojka imenom Sabina zaljubi u Sašu. Iako je ona iz islamske pozadine, a on bosanski Hrvat, njihova je zajednička želja bila vjenčati se na Korčuli.

Iako su oni prijatelji još iz ratnih dana, ta se želja ipak nije ostvarila, jer je Saša bez objašnjenja nestao iz njenog života.

Sabina je ostala trudna, napuštena i sve više su je zaokupljale teške okolnosti, koje su je, u trenutku najvećeg očaja, navele da si oduzme život.

Ipak, film završava nevjerojatnim obratom i porukom nade u Kristu koja je stvarnu “Sabinu” navela da napiše knjigu pod nazivom Put do istine.

Film SABINA K. može se pogledati u kinima: OSIJEK kino Urania, ZAGREB kino Tuškanac, PULA kino Valli (od 3. do 15. studenog), RIJEKA Art kino Croatia (od 03.studenog), SPLIT kinoteka Zlatna Vrata, DUBROVNIK kino Sloboda (od 17. do 30. studenog), VARAŽDIN kino Galerija (3. i 8. studenog), ČAKOVEC Centar za kulturu (od 2. do.6. prosinca), SISAK Kristalna kocka Vedrine (2. do 6.12.2016.), te u Pučkim otvorenim učilištima u Velikoj Gorici, Samoboru, Zelini, Novom Marofu, Prelogu, Koprivnici, Daruvaru, Slatini, Kutini, Novskoj, Valpovu, Đakovu i Pazinu.

——————————————————————————–

SABINA K. – najava za film: https://youtu.be/5b8RBLCsB2g
SABINA K. – službena stranica: www.sabinakthemovie.com
SABINA K. – kako je nastao film: www.facebook.com/sabinakthemovie/videos/655320304649200
SABINA K. – kako je nastala glazba za film: https://youtu.be/nSgsYLHFraQ
SABINA K. – medijske objave: AZRAMoj OsijekHRTDnevni avaz

Leave a Reply

Your email address will not be published.