08/11/2019

Djeca nas trebaju – Dan molitve

Djeca nas trebaju – Dan molitve

Pismo predsjednika PEV-a, pastora Tome Magde, članicama PEV-a prenosimo u cijelosti.

Članak pastora Hoblaja nalazi se na linku http://www.baptist.hr/images/stories/pdf/Djeca-koja-nas-trebaju.pdf

Drage sestre i braćo,

druge nedjelje u studenom, crkve diljem svijeta mole za siročad i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Želja mi je sve vas ohrabriti da se i mi u Hrvatskoj uključimo u taj globalni molitveni pokret. Predlažem stoga da na bogoštovljima u nedjelju 10.11.2019. uvrstite ovaj predmet za molitvu.

Kako to ne bi bilo samo jedna suhoparna i apstraktna informacija, pastor Baptističke crkve Isusa Krista iz Murskog Središće, Vlado Hoblaj, sastavio je mali članak i bilo bi lijepo da se to može pročitati prije molitve.

Bračni par, Vlado i Marina Hoblaj bave se dugi niz godina udomiteljstvom jer im je na srcu služenje siročadi i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Kroz njihov dom prošlo je mnogo djece koja su na taj način mogla dobiti iskustvo života u obitelji ali i upoznati Krista i iskusiti njegovu ljubav na jedan poseban način.

Vlado i Marina su dobitnici nagrade Ponos Hrvatske (1.veljače.2019.) u organizaciji HRT-a i udruge Ponos Hrvatske. Marina je također ove godine, 27. lipnja 2019. odlikovana za izniman doprinos u promicanju udomiteljstva i rada s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske od strane predsjednice Republike Hrvatske. Kolinde Grabar Kitarović.

Ovom molitvenom akcijom, želimo služiti siročadi i djeci bez roditeljske skrbi tako što ćemo ih donijeti pred Božje prijestolje, želimo promovirati udomiteljstvo, želimo posvijestiti taj problem u našim crkvama te na taj način možda još neke naše članove koji imaju tu službu na srcu potaknuti da razmisle o udomiteljstvu i na koncu želimo podržati postojeće udomitelje kao što su Marina i Vlado Hoblaj, Centar za pomoć djeci Oaza u Rovinju i druge pojedince i udruge koje se bave udomiteljstvom.

Vjerujem da ovim činom uključivanja u globalnu molitvu stvaramo prostor da Gospodin djeluje u svijetu ali i u našim srcima, obiteljima i crkvama u korist malih i nemoćnih za koje je Krist rekao da im pripada Kraljevstvo nebesko i koje je blagosiljao na poseban način.

Neka vas Gospodin sve blagoslovi u ovoj plemenitoj službi.

Toma Magda
Predsjednik Protestantskog evanđeoskog vijeća

Leave a Reply

Your email address will not be published.