26/05/2010

Božji put od SAD-a do Hrvatske i natrag – Mike i Lynne

Božji put od SAD-a do Hrvatske i natrag – Mike i Lynne

Dana 20. svibnja 2010. godine, nakon nekoliko godina službe u Republici Hrvatskoj (RH) i podrške brojnim evanđeoskim pentekostnim crkvama (EPC), po Božjem vodstvu u SAD su se iz RH vratili misionari Mike i Lynne Chandler, misionari Assemblies of God (SAD).
Nakon gotovo dvogodišnjeg izbivanja iz RH i sakupljanja potrebnih sredstava u SAD-u za nastavak službe, Mike i Lynne napravili su iskorak poslušnosti Božjem vodstvu, te su, iako je postojala želja kršćana u RH za njihovim daljnjim misijskim radom u RH, krenuli u izgradnju Božjeg kraljevstva u SAD-u.

Mike i Lynne, sigurni u vodstvo Duha Svetoga, iako ožalošćeni zbog napuštanja RH, koju su smatrali svojim drugim domom, vraćaju se u SAD, gdje će služiti u Springfieldu, Missouri, u sklopu organizacije ”Caring connections” koja je dio Assemblies of God (AoG) World Missions, u uskom djelovanju sa glavnim uredom AoG.

Mike i Lynne pokazali su kršćanima u RH brojne primjere jednostavnosti, predanja i služenja potrebitima kroz djela Božje ljubavi i molitve djece Božje u RH su da ih Bog vodi svojim putem na kojem će mnogi biti blagoslovljeni kroz obitelj Chandler.

„U svemu vam pokazah: tako se trudeći treba se zauzimati za nemoćne i na pameti imati riječi Gospodina Isusa jer on reče: ‘Blaženije je davati nego primati”“ (Dj. 20,35)