Tjedan molitve i posta

Tjedan molitve i posta

Zagreb, 04. – 09. siječnja 2021. 

U razdoblju od 04. do 09. siječnja 2021. godine u dvorani Evanđeoske pentekostne crkve (EPC) Radosna vijest, Zagreb održan je Tjedan posta i molitve.

Stihovi vezani uz molitve bili su iz 1.Petrove poslanice 4:7; Poslanice 1.Solunjanima 5:17; Poslanice Kološanima 4:2, Poslanice Efežanima 6:18, Poslanice Filipljanima 4:6-7 i Evanđelja po Mateju 21:22. 

Prvog dana održana je služba slavljenja Gospodina u kojoj je vjernike kroz slavljenje vodio glazbeni tim lokalne crkve. Tijekom slavljenja vjernici su izgovarali molitve kojima su slavili Gospodina, upućivali mu molbe i zahvale.

Tijekom tjedna u molitvama su vjernici donosili ljude u potrebi koji su nastradali u potresu, molitve su upućene za hrvatske institucije, posebno koje su angažirane na prevladavanju posljedica od potresa, kao i pandemije koronavirusa.

Mnoge su molitve upućene Gospodinu da svojom milošću pohodi narod svoj i svoju crkvu te da pogled bude usmjeren prema gore, prema Bogu a ne prema dolje, prema problemima u svakodnevici koji su ispunjeni strahom i neizvjesnošću.

Posljednjeg dana, uz vodstvo br. Drage i s. Ive, održana je služba slavljenja te su upućene molitve prema milostivome Gospodinu. 

Sve dane dio vjernika je, u skladu s epidemiološkim mjerama bio u dvorani, a dio njih je pratio službe putem aplikacije Zoom.