Božićno bogoslužje

Božićno bogoslužje Evanđeoskih pentekostnih crkvi u Republici Hrvatskoj

Hrvatska, 25. prosinca 2020.

Dana 25. prosinca 2020. godine održano je Zajedničko božićno bogoslužje evanđeoskih pentekostnih crkvi u Republici Hrvatskoj (EPC RH) putem video prijenosa.

Nakon uvodne pjesme koju je izveo Roko Bunčić iz Evanđeoske pentekostne crkve (EPC) Milost i istina iz Karlovca, uvodnu riječ je vodio Vlado Rokić iz EPC Put istine, Sesvetski Kraljevac koji je naglasio kako će se služba održavati kroz tri stola zajedništva kroz koja su se braća i sestre udružila, prvog stola slavljenja Gospodina, drugog stola propovijedanja Božje riječi i trećeg stola slanja čestitki braće i sestara iz raznih gradova u Republici Hrvatskoj.

Nakon uvodne molitve, koju je izgovorio pastor EPC Korčula Ico Matulić, Božićno-novogodišnju čestitku je vjernicima uputio predsjednik EPC u RH Damir Špoljarić, pastor EPC Radosna vijest, Osijek.

Slavljenje je vodio glazbeni tim iz EPC Radosna vijest, Osijek.

Ratko Medan, pastor EPC Stijena spasenja, Zagreb naglasio je u propovijedi kako današnji dan govori o susretu, susretu anđela i pastira te o susretu pastira i rođenog djeteta. Upravo rođenje tog djeteta obilježavala je velika radost anđela i pastira, koji su prepoznali dolazak Spasitelja svijeta, kazao je pastor Medan.

Ovaj dan obilježava povijesni „Dan D“, kojim je započela Božja operacija spasenja svijeta, dan koji obilježava prekretnicu u povijesti ljudskog roda, dan kada će konačno čovjek biti slobodan, istaknuo je pastor Medan, dodajući, između ostalog, kako je rođenjem djeteta, Isusa Krista, Bog otvorio put ostvarenja zajedništva s čovjekom.

“Bez sumnje, uzvišena je tajna prave vjere: Onaj koji je tijelom očitovan Duhom je opravdan, anđelima pokazan, poganima propovijedan, u svijetu vjerovan, u slavu uznesen.” (1. Timoteju 3,16)

Završnu molitvu je vodila Lidija Stojković iz EPC Betanija, Orahovica, a završne pjesme slavljenja su izveli glazbeni tim iz EPC Radosna vijest Osijek te djeca iz EPC Milost i istina, Karlovac.

Nakon toga emitirane su čestitke iz EPC širom Hrvatske, iz Cerne, Šibenika, Donjeg Miholjca, Karlovca, Poreča, Belišća, Orahovice, Darde, Korčule i Đakova.

Zajedničko božićno bogoslužje možete pogledati OVDJE