05/06/2011

Završio program ISOM-a

Završio program ISOM-a

Rijeka, 4. lipanj 2011. (IBA) – Svečanom dodjelom diploma polaznicima Međunarodne škole službe (ISOM) završio je dvo i po godišnji program obuke vjernika za službu u mjesnoj crkvi. Svečanost se odvijala u prostorijama Baptističke crkve Rijeka, a ISOM su pohađali vjernici iz Baptističke, Evanđeoske crkve Krista Kralja i Rijeka života iz Rijeke i Evanđeoske pentekostne crkve iz Pule. Ukupno je 31 polaznik završio program i dobio diplomu.

Nakon pozdrava domaćeg pastora Grlja, skupu se obratio Jonathan Durfee koji je zajedno sa suprugom Michele došao iz SAD-a i vodio program ISOM-a. Dodjela diploma je ujedno i kraj njihova boravka u Hrvatskoj.

Propovijedao je tajnik Evanđeoske pentekostne crkve u Hrvatskoj dr. Vedran Đulabić. U propovijedi je naveo tri razloga zahvalnosti: Prvo, na ustrajnosti studenata i voditelja škole, drugo, na odlučnosti da se živi balansirani kršćanski život, protiv antiintelektualizma i samo intelektualizma i treće za sam ISOM program. Teološkim fakultetima ponekad nedostaje praktičnost na čemu programi poput ISOM-a inzistiraju: ‘Nastojte razvijati darove koje imate i vještine koje ste stekli’, poručio je Đulabić polaznicima ISOM-a.

O svom iskustvu ISOM posvjedočilo je nekoliko studenata. Bosiljka Kovačević iz Pule je tijekom školovanja osjetila snažan poticaj na misijski rad u Istri, Branko Bermanec iz EPC Krista Kralja iz Rijeke je istaknuo važnost da vjernici u Krista postanu i učenici jer ‘bez znanja narod Božji popada’, a znanje treba pretvoriti u konkretnu službu. Tamara Dölder je izrazila svoju zahvalnost svima koji su je tijekom studija ohrabrivali, a Danijel Cenger iz BC Rijeka je posvjedočio o božanskom poticaju da se uključi u školovanje i tek kad je počeo učiti shvatio je mjeru vlastita neznanja. Nastojeći suspregnuti suze zbog skorog rastanka voditeljica ISOM-a Michele Durfee se oprostila od polaznika i svih okupljenih na svečanosti potičući polaznike da ustraju u naučenom i nastave s vlastitom izgradnjom. Pjesmom su slavlje uveličali glazbenici i pjevači iz BC Rijeka.

Preuzeto sa www.baptist.hr