08/04/2012

Zajedničko uskršnje bogoslužje zagrebačkih evanđeoskih pentekostnih crkava

Zagrebačke evanđeoske pentekostne crkave (EPC) „Radosna vijest“, „Zajednica Kristovih učenika“, „Jelenovac“, i „Stijena spasenja“ održale su 08. travnja 2012. godine u dvorani EPC “Stijena spasenja” zajedničko uskršnje bogoslužje.

U uvodnom dijelu službe pastor EPC „Jelenovac“ Goran Punda istaknuo je, čitajući tekst iz Prve poslanice Korinćanima 15,1-8, kako se kršćani svakodnevno trebaju podsjećati i stajati u vjeri da je Isus Krist umro za naše grijehe, da je pokopan i da je uskrsnuo treći dan. Slavljenje je vodila grupa glazbenika iz zagrebačkih EPC.

Pastor EPC „Radosna vijest“ Ivan Glavačko, koji je čitao tekst iz Evanđelja po Luki 24, 13-35, naglasio je u propovijedi  kako je poruka puta za Emaus da Isus Krist i kada se vjernici nalaze u duhovnom mrtvilu želi hodati s njima. Govoreći o poruci Uskrsa, istaknuo je kako vjernici svojim riječima i dijelima trebaju praštati jedni drugima, jer sila praštanja dolazi s Kristovog križa. U hodu s Kristom potrebno je da se ne ostane na putu gledanja, nego da se ide putem vjere, kazao je, između ostalog, pastor Glavačko.

Nakon propovijedi, grupa glazbenika vodila je vjernike u pjesmi, a završnu molitvu i blagoslov je održao pastor Punda.

Zajedništvo vjernih u kojem se proslavljalo ime Boga Oca i Spasitelja Isusa Krista, uz vodstvo Duha Svetoga, nastavljeno je prigodnim domjenkom kojeg su organizirale sestre zagrebačkih crkvi.

Robert Bogešić