18/11/2013

Utisci sa još jednog susreta „Slobodnjaka u Gospodinu“ u Samoboru

Utisci sa još jednog susreta „Slobodnjaka u Gospodinu“ u Samoboru

Za one koji ne znaju, mi smo skupina kršćana koji nisu u braku i redovito se družimo kako bi se međusobno ohrabrili kroz molitvu i Riječ u ova za nas „teška vremena“.

Naš brat Robert Franc i drugi pobrinuli su se osigurati ugodnu atmosferu u Kristovoj crkvi u Samoboru, Perkovčeva 12. Ovaj duhovni susret započeo je u subotu 16.11.2013. i trajao je od 10:00 do 20:00 sati (dakle, vidi se da se nikome nije išlo doma).

Bilo je jako zabavno i poučno, obzirom da dolazimo iz različitih denominacija, različitih životnih iskustava i životne dobi (od 30 do 50 godina). Gosti „neslobodnjaci“ bili su bračni par Arna i Robert Bogešić ( iz Evanđeoske crkve u Severinskoj ulici u Zagrebu ) koji su nam ispričali o svom međusobnom odnosu, hodanju i braku u Gospodinu.

Mene osobno jako je ohrabrila njihova priča. Naime, Arna je vesela, živahna i pričljiva, a Robert miran i staložen. Kako sam ja jako slična Arni često bih čula od drugih ljudi, a i sama pomislila da ne bih trebala biti takva jer „neoženjena braća plaše se takvih jačih osobnost“. Sada mi je jasno da je bitno da su ljudi predani Bogu, jer sve nas je stvorio različite, a na svoju sliku.

Obzirom da je tema bila „ Želiš li najbolje od Boga?“ jasno se kroz susret vidjelo da svi to želimo jer Bog je jedan, stvoritelj vidljivoga i nevidljivoga koji želi sve naj, naj za svoju djecu, poznaje našu nutrinu i koji nas je kreirao još u majčinoj utrobi kako kaže Psalam 139:13-15

“… 13Jer ti si moje stvorio bubrege,
satkao me u krilu majčinu.
14Hvala ti što sam stvoren tako čudesno,
što su djela tvoja predivna.
Dušu moju do dna si poznavao,
15kosti moje ne bjehu ti sakrite
dok nastajah u tajnosti,
otkan u dubini zemlje…“

S ljubavlju,

Ivana Maršalko