11/07/2012

Uspješno realizirana prva dobrotvorna akcija “Agape“

Uspješno realizirana prva dobrotvorna akcija “Agape“

U subotu, 30.06. od 10 do 14 sati u prostorijama Tajništva EPCRH (Kosirnikova 76, Zagreb) održana je prva dobrotvorna akcija podjele rabljene garderobe, kožne galanterije, nakita, itd. Naglasak akcije je bio na pomoći onima koji u ovim teškim vremenima trebaju garderobu. Akciji su se odazvali vjernici iz nekoliko zagrebačkih zajednica, a poseban blagoslov bilo je zajedništvo volontera, koji su u danima prije održavanja akcije predano pripremali prikupljenu garderobu.

Glavni cilj akcije je pomoć onima koji su u potrebi, a svima koji su na bilo koji način pomogli i podržali ovu akciju želimo zahvaliti u ime onih kojima je pomoć potrebna i kojima ćemo i dalje nastojati pomagati na ovaj način. Svjesni smo da nam je Gospodin dao upravo onoliko koliko u ovom trenutku možemo nositi i zato smo mu neizmjerno zahvalni.

Akcijom koje je započela nekoliko tjedana ranije prikupljeno je preko tisuću  raznovrsnih artikala odlične, kvalitetne rabljene garderobe, a zadovoljni osmjesi na odlasku posjetitelja najviše su svjedočili o kvaliteti organiziranog rada brojnih volontera i izvrsnosti svega darivanog. Bilo je muške, ženske, dječje garderobe i obuće, preko galanterije i nakita, do različite opreme za djecu, knjiga i još mnogočega čime su srdačni donatori i pomagači pridonijeli realizaciji ove plemenite akcije. Zaista smo zadivljeni blagoslovima koji se množe kroz predano zajedništvo, plemenite ciljeve i trud za slavu našeg Gospodina Isusa Krista!

Sljedeća slična akcija prikupljanja i podjela planira se na jesen te vjerujemo da će nastavak ovakvih djela ponovo rezultirati jednakim entuzijazmom i otvorenošću za pomoć onima kojima je pomoć potrebna. Ovim putem molimo vjernike da ovaj projekt podupru u molitvi i da se sukladno svojim mogućnostima priključe budućim sličnim nastojanjima. Pomoć kroz molitvu, volonterski rad ili donaciju garderobe i vlastitog vremena je više nego dobro došla. Za sve eventualne informacije slobodno nam se javite: tajnistvo@epc.hr , 01/3700 966.