12/10/2012

Seminar o slavljenju u Orahovici

Seminar o slavljenju u Orahovici

U organizaciji EPC „Kršćansko zajedništvo“ Virovitica i njihove partnerske crkve iz Norveške, a na preporuku brata Oeystena Sandtorv-a 06. listopada 2012. u Orahovici održan je seminar o slavljenju za sve koji su uključeni u službu slavljenja kao i one koji žele saznati više o slavljenju.

Seminar na kojem je sudjelovalo 38 osoba iz različitih crkvi i gradova; Orahovice, Donjeg Miholjca, Osijeka, Slatine, Virovitice, Vukovara, Slavonskog Broda i gostiju iz Norveške bio je podijeljen na 3 predavanja i bio je zaista blagoslovljen.

Jedan od predavača seminara bio je Åsmund Scheie, vođa slavljenja, a govorio je o slavljenju i službi slavljenja u crkvi. Naglasio je kako nas je Bog stvorio da imamo zajedništvo s njim. Bog je stvorio glazbu te želi da ga slavimo na svaki način, pa i putem glazbe. Zato je važno kakvu vrstu glazbe slušamo, jer osim glazbe koja slavi i proslavlja Boga  postoji i glazba koja slavi čovjeka. Postoji glazba koja vodi u život, ali i glazba koja vodi u smrt. Upozorio nas je da pazimo što slušamo, naročito što puštamo svojoj djeci da slušaju. Glazba dopire do naše duše i djeluje na cijelo naše biće. Kršćanima je dano i zajedništvo kroz slavljenje Boga. Slavljenje nam pomaže da uđemo u Božju prisutnost.

Drugi predavač bio je Terje Gustavsen, pastor iz Norveške koji je u lipnju održao seminar u Orahovici za pastore,  govorio je o proročkoj muzici ili inspiraciji koju nam Bog daje dok ga slavimo. Boga možemo slaviti kao pojedinac, čuti ono što nam Bog želi reći dok ga slavimo i primiti inspiraciju koju nam daje Gospodin dok smo u Njegovoj prisutnosti.

Između predavanja bila su organizirana druženja uz kavu, čaj, sokove i kolače a nakon drugog predavanja bio je organiziran ručak za sve sudionike seminara.
Siniša Ljubomiroski