08/04/2013

Proljetna roštiljada u Vukovaru

Proljetna roštiljada u Vukovaru

Dana 1. travnja održano je omladinsko druženje u crkvi u Vukovaru. Po prvi put na toj lokaciji susret je organizirao tim mladih iz Slavonije, a održan je kao cjelodnevni program i druženje na koji se odazvalo preko 100 mladih.

Program je obuhvaćao pošalice i skeč koji su priredili mladi iz crkve Iloka, zatim slavljenje miješanog banda.

Svjedočanstva koja smo čuli bila su nam na ohrabrenje, životno usmjerenje i opomenu. Zanimljivo i šaljivo vođena su u obliku intervjua, a intervjuirani bili su Marko Romanjik, pastor David Hvala, Winnie i Aaron Coleman, misionari koji su svoje vrijeme i živote posvetili Bogu i radu u našoj zemlji i svjetlo su svim mladima grada Osijeka. Još jedno svjedočanstvo koje smo čuli podijelio je s nama Zlatko Celik kroz koje nam Gospod snažno govori o svojoj milosti i ljubavi za svakog pojedinca te nas vraća na promišljanje o izvoru života, a to je Isus Krist.

Ta misao je ujedno bila prisutna i u predavanju kao jedan od 4 znaka: prsten na nebu – crkva kao zaručnica. Predavanje je držao Ivica Bedić, izvrsni poznavatelj astronomije, povijesti i prije svega Božje riječi. Ivica nam je govorio na temu: “Zvijezde i meteori – Božji potpis. Kraj svijeta!?”, četiri Božja potpisa na nebu koja se mogu vidjeti samo sa Zemlje i svjedoče nam o Božjoj sili, ljubavi i stvaralačkoj naravi. Nakon predavanja ostavljeno je vrijeme za pitanja i diskusije koja su potvrdila zainteresiranost slušatelja i važnost razumijevanja svijeta i vremena u kojem živimo.

Nakon programa druženje se nastavilo uz šetnju šumskim parkom “Adica”. Svi smo sudjelovali u paljenju logorske vatre i slavljenju s vatrom u našim srcima i novim riječima ohrabrenja koje smo primili toga dana.

Biljana Salijević