03/05/2010

Predsjednik EPC RH mr. sc. Damir Špoljarić izabran za regionalnog predstavnika PEF-a

Predsjednik EPC RH mr. sc. Damir Špoljarić izabran za regionalnog predstavnika PEF-a

U Palermu (Italija) je od 3.-5. ožujka 2010. održana izborna skupština Europskog pentekostnog saveza (Pentecostal European Fellowship – PEF). Evanđeoska pentekostna crkva u Hrvatskoj punopravna je članica PEF-a, čime je uključena u zajedništvo 25 nacionalnih pentekostnih saveza koji okupljaju preko 2 milijuna vjernika.

Na ovogodišnjoj konferenciji u Palermu okupilo se oko 120 sudionika koji su predstavljali 23 nacionalna saveza. Tijekom konferencije održane su različite sjednice prožete zajedničkom temom „otvorenih vrata“, u kontekstu današnje Europe. Održana su predavanja o izazovu današnje migracije u Europi i kako Crkva može učinkovito odgovoriti na ovaj migracijski val.

Odbor je također imao godišnji poslovni sastanak, na kojem su, osim podnesenih izvještaja, izabrani novi članovi Predsjedništva i regionalni predstavnici. Za predsjednika PEF-a ponovno je izabran pastor Ingolf Elsell iz Njemačke, dok je za regionalnog predstavnika izabran mr. sc. Damir Špoljarić, predsjednik Evanđeoske pentekostne crkve u Hrvatskoj i pastor EPC Radosna vijest u Osijeku.

Od nadolazećih događaja u organizaciji PEF-a vrijedi istaknuti 22. Svjetsku pentekostnu konferenciju koja će s održati u Stockholmu (Švedska) pod nazivom „Opremi sebe, druge i crkvu“ (Ef 4: 12-13). Očekuje se da će na konferenciji okupiti brojni voditelji pentekostnih saveza iz cijelog svijeta. Konferencija će imati naglasak na vodstvo u lokalnim crkvama, a održati će se u periodu od 24. do 27. kolovoza 2010.