11/05/2011

Pozvani da hodamo i živimo u posvećenju

Zajedničko bogoslužje zagrebačkih evanđeoskih pentekostnih crkvi (EPC) na kojem su gostovala braća i sestre iz pentekostnih crkvi u Francuskoj, Jo i Odile Santana iz Narbonnea i Claude i Francine  Huot iz Nancya održano je 11. svibnja 2011. godine u EPC Radosna vijest.

Pastor te crkve Ivan Glavačko uvodno je pozdravio nazočne, a pastor EPC Radosna vijest iz Splita Danijel Mršić, čija je supruga Eva prevodila goste s francuskog na hrvatski jezik, vodio je molitvu.

Nakon slavljena i štovanja Boga kroz pjesme i molitve, pastor Claude Huot istaknuo je, prenoseći pozdrave vjernika iz Francuske, kako su oni dio tima koji služi progonjenim kršćanima, te je podijelio iskustva kršćana u Indiji i progonstvima s kojima se svakodnevno susreću.

Naglasio je, između ostalog, kako kršćani moraju biti spremni platiti cijenu za ljubav i prisutnost Božju, jer gledajući današnji svijet, tamo gdje je crkva progonjena, tamo je u Gospodinu jaka, dok crkve u zapadnom svijetu najviše muke i borbe imaju sa vlastitim identitetom i zajedništvom s Isusom Kristom.

Pastor Jo Santana istaknuo je u propovijedi, čitajući uvodno retke iz Judine poslanice 1,1-2, kako smo pozvani biti „ljubljeni u Bogu i čuvani za Isusa Krista“. Govoreći o pozivu, pastor Jo posebno je naglasio kako su kršćani danas pozvani na spasenje, svetost, da budu jedno tijelo, na slobodu, na patnju i služenje.

Kao ohrabrenje za vjerne u Hrvatskoj, Francuskoj i svugdje gdje se zaziva ime Isusa Krista, pastor Jo pročitao je, između ostalog, retke iz Poslanice Rimljanima 1,8-9 „On će vas učiniti i postojanima do kraja, besprigovornima u Dan Gospodina našega Isusa Krista. Vjeran je Bog koji vas pozva u zajedništvo Sina svojega Isusa Krista, Gospodina našega.“  Propovijed je završio molitvom za sve vjernike, miljenike Božje.

Na kraju bogoslužja, pastor Glavačko pozvao je vjernike da podrže molitve blagoslova koje su izgovarali pastori EPC Jelenovac Goran Punda, EPC Zajednice Kristovih učenika Ivan Kovačević te Glavačko i Mršić za Jo i Odile Santanu i Claude i Francine  Huota da ih Bog vodi u njihovim službama i pozivima, kako bi još mnogima bili na blagoslov.

Robert Bogešić