20/03/2011

Povjerenje u Božju providnost

Povjerenje u Božju providnost

U dvorani Evanđeoske pentekostne crkve (EPC) Radosna vijest, Zagreb 20. ožujka 2011. godine gostovali su Mike i Elaine Parnham (UK).

 

Nakon uvodnog čitanja Psalma 13, starješina Robert Bogešić je istaknuo kako je potrebno, kada se nalazimo u očaju, kušnjama, problemima, kao što je u Psalmu zapisao kralj David, usmjeriti svoj pogled prema Gospodu od kojeg dolazi milosrđe i ohrabrenje da se nastavi dalje.

 

Mike Parnham je u propovijedi, čitajući retke iz Evanđelja po Mateju 6, 25-34,  istaknuo, između ostalog, kako je potrebno tražiti najprije Kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a ostalo će se nadodati. Posebno je naglasio, uzimajući primjer fotografiranja kada je potrebno fokusirati aparat pri izradi fotografije. kako kršćani u svom životu trebaju fokusirati svoj pogled prema Bogu koji zna najbolje što nam treba.

 

Slavljenje je vodio glazbeni tim EPC Radosna vijest, a starješine crkve su vodili molitve blagoslova za Mikea i Elaine Parnham te za Liliu, Rouz i Elia iz Brazila, koji su također boravili na bogoslužju.

 

U molitvi za vjernike posebno se crkva molila za konferencije Kraljeve kćeri, koja se planira održati od 31. ožujka do 3. travnja u Sarajevu te za Čuvar brata svoga od 17. do 19. lipnja u Osijeku. Starješina Bogešić je završio bogoslužje čitajući Psalam 91.

 

 

Robert Bogešić