21/11/2012

Otvorenje prve romske crkve u Dardi

Otvorenje prve romske crkve u Dardi

U nedjelju, 11. studenog 2012. bio je poseban dan za mjesto Dardu. Održalo se prvo romsko bogoslužje u iznajmljenoj crkvenoj zgradi. Već dvije godine jedna mala grupa suradnika posjećivala je tamošnje romsko naselje koji su svjedočili iz riječi Božje unutar nekoliko obitelji. Rezultat toga bio je krštenje nekoliko roma u ovoj godini. Bog nam je pomogao u iznajmljivanju jedne neiskorištene crkvene zgrade, i to nam je bio znak da započnemo s crkvenim bogosluženjima.

Na otvorenje su došla braća i sestre iz Srbije, Mađarske, Zagreba i drugih mjesta u Hrvatskoj. Mogli su se osjetiti oduševljenje i radost kad je Đena Nikolić na samom početku dao tople pozdravne riječi. Uslijedili su pozdravi, ohrabrenja i blagoslovi od predsjednika  EPC-a Damira Špoljarić iz Osijeka, Marije Koprivnjak iz Vukovara, pastora Zvezdana Baciča iz Apatina, pastora Ermana  Salkovića iz Beograda i Boba Hitchinga iz Budimpešte. Potom je uslijedilo slavljenje Boga popraćeno muzičkom grupom iz Beograda. Poslije duhovnog slavlja uslijedila je zajednička gozba sa dva pečena odojka i puno kolača.

Na  kraju smo završili pjesmom koju je napisao brat Jeannot Randim iz Budimpešte: ”Bog je za nas nije protiv nas”. Očito je da je Bog na djelu u Dardi, i to nam daje nadu da će romska crkva dalje rasti i postati svjetlo u tom mjestu kao i u obližnjim naseljima.

Melody W.