20/11/2011

Opraštanje – put u izgradnji međuljudskih odnosa

Opraštanje – put u izgradnji međuljudskih odnosa

U Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi (EPC) Radosna vijest, Zagreb  je 20. studenog 2011. godine gostovao Nolan Sharp iz Baptističke crkve (BC) Zagreb-Malešnica.

Nakon uvodne molitve, dopastor EPC Radosna vijest Danijel Berković je čitao tekst iz Evanđelja po Mateju 14,22-33 te je istaknuo, između ostalog, kako nas Isus Krist zove k sebi i onda kada se između njega i nas nalazi neka životna oluja, te nam pruža svoju ruku kada počnemo tonuti.

Slavljenje je vodilo glazbeni tim crkve, tijekom kojeg su pojedini vjernici kroz molitve zahvaljivali Bogu na njegovoj ljubavi i vjernosti.

Nolan Sharp, član BC Zagreb-Malešnica i voditelj u Udruzi Fokus na početku propovijedi, koju je govorio na engleskom jeziku uz prijevod dopastora Berkovića, pročitao je tekst iz starozavjetne knjige Postanak 44,18-34, te je posebno istaknuo kako Bog popravlja međuljudske odnose, ali za to je često potrebno vrijeme. Naglasio je kako u izgrađivanju međuljudskih odnosa važnu ulogu ima opraštanje, ne samo da se primi ili dade oprost, već da se i oprosti samom sebi, što se može napraviti uz Božju pomoć i vodstvo.

Po završetku propovijedi, dopastor Berković je pročitao tekst blagoslova kojeg je Jakov izgovorio svojim sinovima, posebno Judi, koji je zapisan u knjizi Postanka 49,8-10. Nakon toga su pojedine sestre iznijele svoja svjedočanstva i iskustva u Božjem vodstvu u procesu opraštanja i prihvaćanja, a crkva je završila bogoslužbu zajedničkom molitvom Oče naš.

 

Robert Bogešić