17/11/2014

Konferencija “Povratak kući”

U dvorani Evanđeoske pentekostne crkve (EPC) Radosna vijest Zagreb održana je od 13. do 16. studenog 2014. godine Konferencija “Povratak kući”, koju je vodio Jeff Scaldwell (Velika Britanija) i članovi tima koji su dolazili iz Njemačke, Estonije i Finske, a koji su polaznike uveli u dublje poznavanje Boga kao Oca naših duša.

Svakog dana je, pred prepunom dvoranom, uvodne riječi iznosio Ivan Glavačko, pastor EPC Radosna vijest, a Jeffa su prevodili Laslo Hornjik, pastor EPC Dar milosti, Šibenik i Silvija Čorak. Uvodne pjesme kojima se slavilo Gospodina vodio je glazbeni tim EPC Radosna vijest.

Tijekom konferencije Jeff je naglašavao kako nas Bog želi promijeniti iznutra, ta promjena dolazi iz srca, jer Bog želi kontakt srcem, želi imati odnos s nama. Zato je Bog Otac poslao svog Sina, Isusa Krista da nam otvori i pokaže put, koji nas vodi kući, k Ocu nebeskom.

Govoreći o našim životima, Jeff je istaknuo, između ostalog, da je važno kako doživljavamo Boga, jer to ima posljedice u našim životima, u kojima će se ili izlijevati Božja ljubav ili će biti praznina koja se nastoji popuniti mnogim prolaznim stvarima i načinima. Mi imamo izbor u životu: tragati za Bogom, želimo li da nas Bog dosegne ili idemo svojim neizvjesnim putem. Zato je važno kako živimo sada, naglasio je Jeff, dodajući kako sada imamo duhovni dom kod Oca Nebeskog i zato činimo ono što želi Otac naš nebeski da činimo.

Posebno je naglasio važnost identiteta, temeljeći na Evanđelju po Mateju 3,17 ”I evo glasa s neba: Ovo je Sin moj ljubljeni! U njemu mi sva milina”. Istaknuo je kako je naš identitet ono što smo u njegovim očima – “…koliku nam je ljubav darovao Otac: djeca se Božja zovemo, i jesmo.” (1. Ivanova poslanica 3,1).

Po završetku svakog predavanja održavano je molitveno vrijeme za sudionike konferencije. Jeff i članovi tima jednom su tako molili kada su sudionici konferencije pojedinačno došli pred pojedine članove tima i međusobno se zagrlili, čime je simboliziran Božji zagrljaj. Drugog dana molilo se za slobodu u Isusu Kristu, te na kraju konferencije članovi tima su izgovarali molitve kojima se Bogu predaju strahovi i brige u životu, koji nas želi osloboditi  od toga. Simbolički su ti problemi napisani na papir te bačeni u kantu.

Tijekom konferencije predstavljena je i knjiga Jacka Wintera „Povratak kući“ na hrvatskom jeziku u izdanju izdavačke kuće Logos iz Daruvara. Najavljeno je i održavanje tjednog seminara “Povratak kući” u Crikvenici, a termini će biti naknadno objavljeni na web stranicama epc.hr.

 

Robert Bogešić

Predavanja sa konferencije možete poslušati na slijedećim linkovima:
Povratak kuci 1.mp3,  Povratak kuci 2.mp3,  Povratak kuci 3.mp3,  Povratak kuci 4.mp3,  Povratak kuci 5.mp3  (u kvaliteti 32kbps)
i  Povratak kuci 1 – 5  (u kvaliteti 128 kbps)