10/07/2011

Kamp za odrasle 2011.

Kamp za odrasle 2011.

Nakon dužeg vremena ponovno je u Orahovici održan kamp za odrasle na kojem je sudjelovalo oko četrdesetak sudionika. Bilo je to vrijeme duhovne obnove i izvanrednog odmora od“ pritisaka ovoga svijeta“.
Glavni govornici na kampu su bili dr.sc Oeystein Sandtorv ( misionar u RH ) i Milan Špoljarić (dopredsjednik EPC u RH) Brat Oeystein  je u dopodnevnom terminu poučavao na temu:“Darovi Duha Svetoga u odnosu na Božju narav“, a brat Milan na temu: Molitve kao faktor duhovnog probuđenja. Predavanja su bila vrlo poticajna, poučna i praktična i svi smo se složili da smo puno toga naučili.
U popodnevnom terminu učesnici su mogli pogledati kršćanske filmove, kupati se na jezeru ili se odmarati. U večernjem terminu, svaku večer su se održavala bogoslužja koja su vodili brat Oeystein i brat Milan Špoljarić. Za slavljenje je bila zadužena domaća ekipa iz Orahovice, brat Danko Grgurić iz Daruvara, a posebni blagoslov  smo primili kroz posjete tima za slavljenje iz Belišća.
Sestra Lidija i brat Slobodan Stojković  bili su „dobri duh kampa“ uvijek pri ruci u svakoj potrebi i situaciji. Općem raspoloženju na kampu pridonijelo je i to što smo u četvrtak, 07.srpnja imali vodeno krštenje na jezeru gdje se krstilo četvero krštenika iz Garešnice. Bila je to velika radost za cijeli kamp.
U petak je održana noćna molitva na kojoj je učestvovao veći broj sudionika, a zaključak je da to postane tradicija kampa.
Posebnost kampa bio je Duh zajedništva i radosti koji je prožimao sve sudionike. Mnogi su učesnici došli opterećeni, duhovno i tjelesno bolesni i u vrlo teškom  stanju, ali već drugi dan sve se promijenilo i kasnije su svjedočili o obnovi koju su doživjeli.

Mira i Branko Banić