27/08/2012

Izvori objavljuju novu knjigu: “Operacija bez anestezije” Jure Dohnal

Izvori objavljuju novu knjigu: “Operacija bez anestezije” Jure Dohnal

ISBN: 978-953-177-069-9

Godina: 2012

Broj stranica: 126

Format: 12,6 x 20,1 cm

Uvez: Meki

Cijena: 40,00 kn

 

Jure Dohnal piše svoju treću knjigu na jedinstven i jednostavan način. Iz teksta je vidljivo da ono o čemu piše i sam doživljava. Nije to samo teorija nego i život. Autor je prošao kroz razna životna bolna iskustva. Samo slomljeni ljudi mogu razumjeti, suosjećati i pomoći drugima.

Jure i njegova supruga Katarina bili su od Boga pozvani kao misionari u Hrvatsku. Uslijed toga sudjelovali su u osnivanju crkve u Rovinju. U lipnju 1997. bio je rukopoložen za pastora Evanđeoske pentekostne crkve u Rovinju.

U svojem propovijedanju i učenju Jure stavlja naglasak na potpuno predanje Bogu, navješćivanje Evanđelja, osnivanje kućnih grupa, duhovno jedinstvo i financiranje mjesnih crkava vlastitim sredstvima.

On je radostan kršćanin. No, u svome je životu doživio teške trenutke, kada su mu, prilikom poroda, umrli blizanci i kad ga je napustila prva žena.

1992. objavio je Priručnik za vođe kućnih grupa i Savjetovanje Jobovih prijatelja.

Jure i Katarina imaju troje djece: Tereza (14), Matyaš (11) i Martin (4) te žive u maloj kućici u predgrađu Rovinja.

Svi se mi ponekad u životu nalazimo na Božjem “operacijskom stolu” kad nas jake i nepodnošljive boli pritišću, a mi ih moramo podnositi “bez anestezije”. Ali to je jedini način da budemo oslobođeni od “bolesti” tj. grijeha i duhovno postanemo snažniji kako bismo kasnije mogli pomoći drugima, baš kao što su u ovoj knjizi činili spomenuti Božji ljudi.

Moj suprug Antun koji je radio na ovoj knjizi, rekao je: “Nije Jure ovo napisao, nego Gospodin po njemu.”

Jure, hvala tebi i tvojoj obitelji što ste nas na ovaj način blagoslovili i obogatili!

 

Marija Koprivnjak