18/04/2011

Izvještaj sa konferencije KRALJEVE KĆERI

Izvještaj sa konferencije KRALJEVE KĆERI

Proslaviti Isusa Krista i pronaći svoje mjesto u Njegovom Kraljevstvu, opremiti žene za pobjedu u svakom području života i službe, dovesti u jedinstvo žene svih generacija-misijska je izjava i želja kojom je započela cijela serija blagoslova za sestre svih generacija Balkana, a i šire, nazvana Konferencija Kraljeve kćeri.


Tako se i ove godine, od 31. ožujka do 3. travnja u Sarajevu okupilo preko 600 sestara svih generacija iz različitih krajeva svijeta. Tema ovogodišnje konferencije Hodati u pobjedi obuhvatila je, osim snažnog duha jedinstva i zajedništva sestara te nevjerojatne snage molitve, raznolika predavanja i radionice na kojima se jak naglasak stavio na duhovne spoznaje i praktična iskustva svakodnevnog pobjedonosnog hoda u Isusu Kristu u navali životnih bujica i turbulencija koje donosi današnje (posljednje) vrijeme.


Svojim nadahnutim propovjedima, kao i vlastitim svjedočanstvima, sestre i Božje sluškinje Julie Steele iz Novog Zelanda, Grethe Stanley iz Australije (koja živi u Sarajevu), Bryony Brooker iz Engleske, Kathryn Baxter iz Francuske, Sara Rogers iz SAD-a te Vesna Radeka iz Srbije ohrabrile su i podijelile biblijske pobjedonosne poruke kroz područja molitve, emocija, svakodnevice, brakova i odnosa u obitelji, karijere i financija žene, kršćanke, supruge, majke, prijateljice..


Kroz sva ta područja, bez obzira na životne okolnosti, Božja žena kao kći Kralja nosi kraljevsku krunu i hoda pobjedonosnim korakom naprijed, vođena Božjom Rječju i molitvom.


Ona u svom srcu ostavlja Bogu prostor za djelovanje, dok brigom za bližnje i svakodnevnim pouzdanjem u Božja obećanja nadmašuje sve izazove današnjice.


Stoga, do sljedeće godine, vjerujemo kroz jednako snažno sestrinsko zajedništvo kao i ove, ohrabrimo se i hodajmo u pobjedi, jer ona pripada kćerima Kralja!


Bog je dao obećanja da će nas voditi.


Ohrabrimo se i budimo snažne, jer…


…tko zna nisi li se baš i popela do kraljevske časti zbog časa kao što je ovaj? (Estera 4:14b)


Ines Đulabić