25/08/2012

Regionalni sastanak EPC zajednica središnje i sjeverozapadne Hrvatske

Regionalni sastanak EPC zajednica središnje i sjeverozapadne Hrvatske
U Zagrebu je 25. kolovoza 2012. održan regionalni sastanak pastora i ostalih službenika zajednica Evanđeoske pentekostne crkve s područja središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Bilo je prisutno dvadesetak duhovnih radnika iz regije dok su neki bili spriječeni drugim obavezama.
Uvodnu poruku na temelju teksta iz Evanđelja po Ivanu (8, 28-31) podijelio je Danijel Berković, ističući potrebu čestog samoispitivanja duhovniih radnika sukladno istini Svetog pisma. Biblija je naše ogledalo i potrebno se redovno gledati u to ogledalo kako bi se vidjeli u svjetlu istina koje se u njemu nalaze.
U radnom dijelu sastanka razgovaralo se o stanju u lokalnim zajednicama, aktivnostima na razini EPCRH poput vrlo uspješnih okruglih stolova pod intrigantnim nazivom Kome treba teologija? Posebna pažnja posvećena je pripremi nadolazećeg Sabora EPCRH koji će se ove godine održati u Daruvaru kao i razgovoru o praktičnim načinima jačanja zajedništva vjernika i duhovnih radnika s područja središnje i sjeverozapadne Hrvatske. S tim na umu određen je i radni tim koji bi trebao osmisliti konkretne načine jačanja tog zajedništva.
Sljedeći ovakav regionalni sastanamk trebao bi se vjerojatno u prvih nekoliko mjeseci sljedeće godine, a također bi se sljedeće godine trebao održati i regionalni susret vjernika Evanđeoske pentekostne crkve središnje i sjeverozapadne Hrvatske.