Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Osnove vjerovanja

Vjerujemo da je Biblija Božja Riječ, nadahnuta Svetim Duhom, nepogrješiva, vjerodostojna i vrhovni autoritet u svim pitanjima vjere i življenja.

Vjerujemo u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.

I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa. I utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu i jedini je posrednik između Boga Oca i ljudi. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.

I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina; koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima; koji je u Crkvi i danas djelatan te ispunjava i oprema za pravedno i sveto življenje one koji vjeruju u Isusa Krista.

I u jednu svetu sveopću i apostolsku Crkvu koju čine svi koji su po Isusu Kristu nanovorođeni i Duhom Svetim obnovljeni.

Ispovijedamo jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujemo uskrsnuće mrtvih i život budućega vijeka.