Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

   NOVOSTI

 

2020.

 

Ljubav i poštovanje

Zagreb, 15. veljače 2020. 

U okviru Međunarodnog tjedna braka, u Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi Radosna vijest Zagreb 15. veljače 2020. godine održana je romantična bračna večer pod naslovom Ljubav i poštovanje.

Nakon uvodne molitve, riječi pozdrava uputio je Robert Bogešić, čitajući riječi zapisane u Poslanici Efežanima 5,33. "Dakle, neka svaki od vas ljubi svoju ženu kao samog sebe, a žena neka poštuje svog muža".

Tijekom večeri bračni parovi su gledali predavanje iz serije Ljubav i poštovanje https://youtu.be/5lYLPbDqlrs, gdje se govorilo o komunikaciji i rješavanju sukoba s naglaskom na razumijevanje. 

U ugodnoj atmosferi bračni parovi su razmjenjivali iskustva u svojim brakovima te su bili na blagoslov jedni drugima. 

 

 

2019.

 

Povratak jednostavnosti i snazi Evanđelja

Zagreb, 12. - 13. listopada 2019.

U Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi Radosna vijest u Zagrebu pastor Roland La Hausse s Mauricijusa održao je 12. listopada 2019 seminar izazovnog naziva „Povratak jednostavnosti i snazi Evanđelja“.

Pastor La Hausse služi u misiji kršćanske mreže Church Team Ministries International (CTMI) čiji je naglask na snazi i poruci križa. Uz pastoralnu i misijsku službu pokretač je i biblijskog teološkog studija na Mauricijusu.

Prvog dana gostovanja, u subotu 12. listopada 2019., supruga pastora Rolanda Veronique kratko je predstavila njihovu misiju i viziju osposobljavanja i jačanja voditelja crkava u apostolskoj poruci snage križa Kristova. Pastor La Hausse je tijekom seminara naglasio potrebu vraćanja današnjih vjernika sili i jednostavnosti evanđelja koja mijenja sliku Isusa Krista, Sina Božjega u životima učenika Kristovih. Apostoli su bili pronositelji te sile i snage jednostavnosti Kristova evanđelja. Današnji svijet i crkva sljedbom brojnih naučavanja udaljuju Crkvu od Boga i njegove Riječi. Činjenica je da se crkva sve više prilagođava potrebama i duhu svijeta u vremenu u kojem jesmo.

„Što nam je vrijedno?“, pitao je pastor La Hausse, naglasivši kako kršćanski život treba biti ispunjen poistovjećivanjem s Kristovim životom i odricanjem od vlastitog ponosa, znanja i sposobnosti. Sve je to prisutno u crkvi današnjice. Odgovor i rješenje je samo i samo u Evanđelju križa. Tada sve gubi na cijeni zbog Isusova križa sukladno Svetom pismu.

U drugom dijelu pastor Roland je nastavio govoriti o duhovnoj zrelosti koja mora predstavljati stanje i stav srca djelovanjem Duha svetoga. Trebamo dalje postaviti pitanje što nam je prioritet  Cijena je cijena križa i hod „uskim putem“. To je Kristov put koji je odmaknut od "širokog" puta. Hod uskim putem odmiče nas od "udobnog" ili luksuznog „hotelskog“ evanđelja. Uz čitani tekst poslanice Galaćanima 1 : 15-16 dao je naglasak da nas je sam Bog izdvojio, pozvao i objavio nam Sina svojega u nama nastavajući u nama silu Duha Svetoga. Tom snagom trebamo propovijedati i oslanjati se na Krista Isusa, a odbaciti oslanjanje na vlastite sposobnosti i znanja.

Po svršetku predavanja od posebne koristi za sudionike seminara, a i samog predavača bilo je vrijeme za pitanja i razmjenu mišljenja.

Tijekom bogoštovlja u nedjelju 13. listopada 2019. pastor Roland La Hausse je govorio o potrebi slijeđenja Isusa njegovim tragom, a ne hodanju „uz njega“. Pozvani smo donijeti odluku o potpunoj pripadnosti Kristu što znači umrijeti sebi, odlučno uzeti Kristov križ i tako slijediti Krista i živjeti njegov život. Tijekom bogoštovlja pastor Roland vodio je i službu polaganja ruku za duhovnu obnovu i osobne potrebe kako u duhovnim službama tako i u tjelesnom životu.

Riječima poslanice Rimljanima apostola Pavla 8 : 13,14 "Jer ako živite po tijelu, umrijet ćete; Naprotiv, ako Duhom usmrćujete tjelesna djela, živjet ćete. Svi ono koje vodi Božji Duh vodi sinovi su Božji" pastor La Hausse blagoslovio nas je na rastanku.

Propovijed možete preslušati na linku:
Subota 1. dio - 41-2019.mp3
Subota 2. dio - 42-2019.mp3
Nedjelja 3. dio - 43-2019.mp3

 

Molitva za grad Zagreb 

Zagreb, 20. rujna 2019.

Dana 20. rujna 2019. godine je u dvorani Evanđeoske pentekostne crkve (EPC) Radosna vijest, Zagreb, u organizaciji Kršćanske proročke crkve, Zagreb, održana Molitva za grad Zagreb, u kojoj je sudjelovalo 20-tak vjernika zagrebačkih kršćanskih crkvi i crkvi reformacijske baštine.

Nakon pozdravnih riječi i uvodnog čitanja iz Knjige propovjednika 4,9-12 od strane starješine EPC Radosna vijest Roberta B, pastor Kršćanske proročke crkve Željko Ž. je govorio, između ostalog, kako su potrebne postojane molitve za vlasti, kako grada, tako i države, za pojedine kršćanske crkve i njihove voditelje, kao i za jačanje međusobne suradnje raznih kršćšanskih crkvi u pozivu da se širi Radosna vijest Isusa Krista.

Slavljenje su vodili s. Lidija Ž i br. Vjekoslav C. te su tijekom slavljenja vjernici iznosili molitve za vlasti u gradu Zagrebu i Hrvatskoj, za sve državne, županijske i lokalne institucije, te za kršćanske crkve i njihovoj međusobnoj suradnji, posebno u gradu Zagrebu, kada prenose Radosnu vijest, kao i za pojedine potrebe vjernika i njihovih obitelji. Tijekom slavljenja su vjernici govorili i svoja svjedočanstva te se čitalo biblijske tekstove.

 

Ne boj se, jednostavno vjeruj

Zagreb, 13. rujna 2019.

Dana 13. rujna 2019. godine u Evanđeoskoj pentekostnoj crkvi Radosna vijest, Zagreb gostovao je misionar Paul  DeGagne iz Vancuvera, Kanada. Govoreći o sebi br. Paul je kazao kako je, po završetku Biblijske škole, prepoznao dar koji mu je dao Gospod, a to je prorokovanje i rad u lokalnim crkvama. Tako nastoji služiti lokalnim crkvama u Aziji i Europi te pomaže pastorima u izgradnji vjernika u prepoznavanju darova Svetoga Duha.

Na početku seminara, čitajući tekst iz Djela apostolskih 3, br. Paul je kazao kako su učenici Petar i Ivan željeli ići u Hram te su na tom putu vidjeli hromoga koji je prosio. Činjenica je kako je taj čovjek bio ovdje kada je i Isus prolazio tim putem. Zašto su se tek sada učenici susreli s tim čovjekom? Jednostavno, oni su morali napraviti taj čin iscjeljenja riječima “nemamo ti što za dati, nego samo Isusa Krista", kazao je br. Paul, dodajući kako Bog želi nas da poslužimo i pomažemo ljudima da im naraste vjera.

Posebno je naglasio kako moramo paziti gdje gledamo, da li na sebe i sve ljude i situacije oko sebe ili prema Bogu koji nas želi voditi kroz život.

Nakon toga govorio je o osobama iz teksta Evanđelja po Mateju 9,18-25, nadstojniku sinagoge Jairu, kojem je kćerka bila teško bolesna te o ženi koja je 40 godina bolovala te je željela dotaknuti Isusa Krista vjerujući da će tako ozdraviti.

Govoreći o snazi iscjeljenja, br. Paul je kazao kako je žena doživjela iscjeljenje, dok je kćerka nadstojnika doživjela uskrsnuće. Kao u slučaju žene, iako je bila odbačena od društva oko sebe, nastojala je doći do Isusa Krista, a tako i mi u životu, prolazeći kroz razne probleme i izazove, moramo nastojati po svaku cijenu dotaknuti Krista.

Promatrajući događaj kod nadstojnika sinagoge, Isus je posebno s manjom grupom ušao u sobu i time je pokazao nama put da budemo spremni zatvoriti vrata I ući u sveto mjesto s Gospodinom, kazao je br. Paul, dodajući kako svatko od nas ima posebno mjesto kod Gospoda, potrebno je samo se probuditi, podignuti i zakoračiti bliže Gospodu.

Tijekom seminara Božje poruke kroz Paula bile su vrlo ohrabrujuće i na izgradnju. Vjernici su bili presvjedočeni kako Bog zaista svakoga od njih poznaje te da je proročki dar vrlo koristan za Kristovu crkvu.

Nakon seminara nastavljeno je druženje gdje je br. Paul uputio vjernicima Božje poruke za njihove živote te se molio za pojedine potrebe.  

 

Arhiva

2015.-16.