Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Kontakt
 

Severinska 16,
10000 Zagreb

tel: +385 1 30-23-720

fax: : +385 1 30-97-567

mob: +385 98 16-45-820

e-mail: evangelion@zg.t-com.hr

web:
www.epc.hr/hr/mjesne-crkve/radosna-vijest-zagreb/

Facebook: https://web.facebook.com/EPCRadnosnaVijestZagreb/home?ref=page_internal


O nama


EPC Radosna vijest nastala je 1979. godine. Počeci crkve nisu bili na sadašnjoj adresi Severinska 16. Posebno nakon Drugog svjetskog rata i osnivanjem pentekostnih crkvi dolazi do širenja Radosne vijesti po cijeloj Hrvatskoj. U Zagrebu je djelovala Kristova pentekostna crkva te su pojedini vjernici, uz blagoslov vodstva crkve, krenuli u misijski rad otvaranjem Evanđeoske crkve.

Tijekom Domovinskog rata (1991.-1995.) i postratnog razdoblja crkva se intenzivno bavila humanitarnim radom putem udruge Agape", koja je na razini Saveza EPC-a vodila taj oblik pomoći.

Crkva se danas bavi raznim oblicima naviještanja Radosne vijesti. Primjenjuju se razni oblici seminara i tečajeva, kao što su Alpha tečaj, Doručak za žene, Čuvar brata svoga, Kraljeve kćeri i drugo.

U crkvi su organizirane službe kao što su vjeronaučne grupe za djecu (predškolska, osnovnoškolska i srednjoškolska), glazbeni tim, karitativni tim, koji svojim aktivnostima nastoje izgrađivati djelovanje vjernika kako unutar crkve, tako i izvan nje, posebno na planu suradnje među kršćanskim crkvama te širenju Radosne vijesti. Tijekom tjedna održavaju se molitvene službe (srijedom), proučavanje Biblije (petkom) i bogoslužja (nedjeljom).