Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

IZ BIBLIOTEKE

 

Mittelstadt Elisabeth

U MOJIM CIPELAMA 
Kako sam se izmiriala sa svojom prošlosti


Veličina: 20 x 13 cm, 256 str.
Izdavač: Naklada Ljevak, 2012., Zagreb
Naslov izvornika: Walking in my shoes

Sadržaj:
Što biste učinili kad bi vam se snovi ispunili? Kada bi se ostvarilo sve što vam mnogo znači?
Kao dijete, Elizabeta je imala samo jednu olovku, ali 1986. ona postaje urednica časopisa koji ohrabruje mnoge žene u više od 100 zemalja. Kako je moguće da je patnje nisu slomile nego joj poslužile za izgradnju?
Elisabeth Mittelstaedt preplavljuje čitatelje svojom jedinstvenom radošću, povjerenjem i uvjerljivošću da Bog slomljene dijelove može pretvoriti u bisere.
Njezina jednostavna životna mudrost puna je utjehe i nade. U godinama žalosti i suza ona je izdržala mnoge ognjene kušnje. Prvi put otvoreno govori o svojem riskantnom putovanju s Istoka na Zapad, o potrazi za slobodom, smislom života i pravim identitetom. Pri tome je ušla u sasvim različite kulture s dubokim životnim pitanjima. Čitatelj ostaje svaki put bez daha kada ona progovara o opasnostima i čudima, o trpljenju i iscjeljujućoj ljubavi. Uvijek iznova ohrabruje nas njezina poruka da se uzdamo u Boga, jer je On veći od naših snova.


  

Boyd A. Gregory

JE LI  BOG KRIV? 
Razmatranje postojanja zla - bez površnih odgovora

Veličina: 20 x 13 cm, 304 str.
Izdavač: Stepress, 2011., Zagreb
Naslov izvornika: Is God to blame?

Sadržaj:
Kad nam se dogodi neko zlo, znači li to da ga je s nekom svrhom uzrokovao Bog?
Ako je Bog svemoguć, zašto zlo nije spriječio?
Znači li to što ga nije spriječio da je ravnodušan prema našoj patnji?
Zašto odgovor na neke molitve stiže brzo, a na neke nikad?
Boydovi se odgovori na pitanja o postojanju zla na svijetu odlikuju iznimnim intelektualnim poštenjem, a njegovi argumenti temeljnošću.U knjizi "Je li Bog kriv?" autor razlaže biblijsku argumentaciju u prilog predodžbi o suverenom Bogu koji se neuomorno suprostavlja zlu, koji razumije našu patnju te u kojega se možemo pouzdati da će nas kroz nju provesti suosijećajući sa nama i obnavljajući naš žvot.
Iskreno priznajući da su kršćanski odgovori na pitanja o ljudskoj patnji katkad površni i cinični, Greg Boyd je napisao knjigu koja se najtoplije može preporučiti svakome čija je vjera u Boga poljuljala zbog predožbe koji su takvi odgovori u njemu stvorili.


Hession Roy

KALVARIJSKA CESTA

Veličina: 20x13 cm, 110 str.
Izdavač: STEPRES, 2011., Zagreb
Naslov izvornika: Calvary Road

Sadržaj:
Je li vam se život pretvorio u neprekidnu borbu za preživljavanje?
Muče li vas tjeskoba, strah, krivnja ili srdžba?
Čeznete li za unutrašnjim mirom i ispunjenim životom?
Kalvarijska cesta je kršćanski klasik o primanju Božjeg oproštenja i praštanju te snažna poruka o svakidašnjem hodu s Gospodinom, koji svakom iskrenom vjerniku donosi mir i duhovno ispunjenje. Živa poruka ovog bezvremenog teksta i u XXI st.upućuje na autentičnu pobožnost što donosi duhovnu slobodu i mir, te na izobilan duhovni život koji nam dotječe izravno do Stvoritelja - život kojim se naša "čaša preljeva", koji od nas pretječe drugima i mijenja svijet.
Prema riječima Georgea Verwera, bit će vam potrebno "samo nekoliko sati da je pročitate, no ta knjiga može vaš život obogatiti Božjom pobjedom, Božjom silom i Božjom stvarnošću".


Josh McDowell

OTUĐENA GENERACIJA
Spasimo našu djecu od samouništenja

Izdavač: OM EAST, 2011.
Veličina: 20,5 x 14 cm, 173 str.
Naslov izvornika: The disconnected generation

Sadržaj:
Roditelji koji rade s mladima i kršćanski vođe očajnički traže učinkovitije načine pomoću kojih bi se suočili s današnjom kulturom koja prijeti da potkopa vjeru i moralne vrijednosti njihove mladeži. Odrasli se doista brinu za svoju djecu, no često vode tešku borbu kako bi ušli u njihov ponekad složen i zbunjujući svijet, te kako bi uspostavili kontakt u odnosu s mladeži. A istraživanja pokazuju da kad se djeca osjećaju nepovezano s odraslima, osobito s roditeljima, tad dramatično opada vrijeme što ga provode u crkvi, u čitanju Biblije i molitvi, dok se prihvaćanje prijebračnog seksa i nezadovoljstvo životom udvostručuje.


McDowell Josh

POVEZANOST S OCEM
10 karakteristika koje će tvojoj djeci pomoći u donošenju...

Izdavač: OM EAST, 2008.
Veličina: 20 x 14 cm, 157 str.
Naslov izvornika: The father connection

Sadržaj:
Svaki otac svojoj djeci želi: da se osjećaju sigurno i voljeno, da izgrade ugled autoriteta, da mogu reći kako njihov otac ispunjava sve što je obećao, da izdrže nezdrave pritiske društva, da izbjegnu zamke zloupotrebe droge i alkohola, da sačuvaju spolnost za brak, da žele njegov savjet i pomoć, da priznaju kad su u krivu, da dođu njemu kad imaju problema i kad su povrjeđeni, da ga kao roditelja cijene i poštuju.
U knjizi autor govori o deset kvaliteta koje je otkrio u najvišem, suvremenom uzoru za očinstvo, a koji mogu proizvesti te željene rezultate. Kroz uvid u Bibliju i jasne ilustracije upoznat ćeš revolucionarni put očinstva koji će tvojoj djeci uliti kao stijena čvrste vrijednosti i osposobiti ih za donošenje ispravnih moralnih odluka.


McDowell Josh

SVJEDOK
Mislio je da zna istinu, zašto je onda bježao?

Izdavač: OM EAST, 2010.
Veličina: 21x14 cm, 207 str.
Naslov izvornika: The Witness

Sadržaj:
Bio je svjedok zločina ubojstva, otmica, ucjena - zločina koji su izvršili profesionalci koji su živjeli svoj život u svijetu zavjere i kriminala. Pokušali su ga se rješiti, pa su ga optužili da lično on stoji iza svega što se dogodilo. Inkriminirali su ga i od njega načinili glavnog osumljičenog, a ne samo svjedoka, za kojim je bila raspisana i potjernica i na njega je organiziran lov. Nije imao drugog izbora nego da pobjegne, a oni su ga progonili dok se, bježeći, kretao kroz šest europskih zemalja, preko Sjeverne Afrike i Bliskog istoka.
Pokušao se sakriti u tami ali tama je zasjala oko njega i otvorila mu put u tajne o kojima nije ništa znao i u istinu koju dotad nije shvaćao.