Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

IZ BIBLIOTEKE 2018.

 

 

NADA NEBA
Utjeha u danima tugovanja
Elizabeth Mittelstadt

Veličina: 21x14 cm, 128 str.
Izdanje: Izvori, 2018., Osijek
Naslov izvornika: Ein hauch vom himmel
ISBN: 978-953-177-092-7
Prijevod: Lekić Martina  

 

 


Sadržaj: Suočavanje s boli uvijek je bolno iskustvo i dugotrajan proces. No usred tugovanja možemo proći, ali sjećanje ostaje. Postoje i one stvari koje mi možemo učiniti kako bismo lakše prošli kroz vrijeme tugovanja. A čuda postoje - čak i u smrti.
Ova će vam knjiga pomoći da se suočite sa stvarnošću smrti i nastavite živjeti nakon doživljenog gubitka.
Ona pruža utjehu, daje savjet i novu inspiraciju koja dolazi od Izvora svakog mira.
Kao i mnoge druge knjige Elisabeth Mittelstaedt i ova je prožeta mnoštvom svjedočanstava mnogih osoba koje su se suočile sa gubitkom voljenih.

Drugi naslovi istog autora u biblioteci:   


ZAŠTO U BOGA TREBA VJEROVATI
Đorđe Gvozdić

Veličina: 18x11 cm, 92 str.
Izdanje: Izvori, 2014., Osijek
Naslov izvornika: Zašto u Boga treba verovati
ISBN: 978-953-177-078-1
Prijevod: Danijela Horvat

 

 

 

Sadržaj: Svrha ove knjižice jest da na brz i sažet nači  omogući upoznavanje sadržaja koji je dans predmet čestih pitanja o crkvi i vjeri. Isto tako, njezin je cilj upoznati čitatelje s onime što, prema Bibliji, kršćanski praktičan život podrazumjeva, te pojasniti na koji način to utemeljeno na Svetom pismu. Uz svaku izjavu ili spomenutu doktrinu navedeni su biblijski stihovi kao i biblijske osobe koje o tome govore.
Knjiga pobliže govori o slijedećim temama: Isus jedini spasitelj, što je sekta, religija i kršćanstvo, tko je kršćanin što je grijeh, zašto Bog dopušta zlo, biti svjedok za Boga.


PRIJATELJSTVO
Božji radni metod
Stojan Gajicki

Veličina: 22,5x15 cm, 175 str.
Izdanje: MBM-PLAS, 2018., Novi Sad
ISBN: 978-86-84999-73-5


 

 

 

Sadržaj: Čovječanstvo ne uspjeva naći sklad sa prirodom i međuljudskim odnosima. Stranice povijesti su ispisane krvavim slovima. U potrazi za novim metodama svijet ulazi u sve veću nemoć.
Čovjek je stvoren na Božju sliku, na raspolaganju su nam ogromni resusrsi. Odvojen od Stvoritelja čovjek nije u stanju ih upotrebljavati na ispravan način. Kroz Isusa Krista Bog je izmirio svijet sa sobom. Rješenje postoji u čovjekovom obnovljenom prijateljstvu sa Bogom koji otvara vrata ozdravljenju svih međuljudskih odnosa.
Sistem je oduvjek bio čovjekov princip rada. Svi dosadašnji političko ekonomski sistemi su se pokazali kao promašaj. Većina religioznih sistema na uspjeva predstaviti Boga onakvim kakav on je. "Narodi se zalud trudili, puci se za oganj mučili." Jer 51: 58. Čovjek ne može stvoriti savršeni sistem. Ima li nade?
Prijateljstvo je izumiruća životna vrsta, dimenzija. Ali, nije mrtva. Isus sa malom grupom svojih prijatelja promjenio je tijek povijesti. Posao još nije gotov. Moramo se vratiti Božjem principu - prijateljstvu - ako želimo promjeniti smjer svijeta - sa staze samouništenja na put.


OBNOVA BOŽJEG LIKA U NAMA
Stojan Gajicki

Veličina: 20,5x14,5 cm, 187 str.
Izdanje: MBM-PLAS, 2014., Novi Sad
ISBN: 978-86-84999-73-5

 

 

 

 

Sadržaj: Svaka osoba rudnik je zlata, polje u kome se krije jedan biser. Definicija manje vrijednosti nedostojna je ljudskog bića! Stvoreni smo na Božju sliku: najvredniji dar nisu sposobnosti već osobnost!
"Ne plaši se sebe, već se usudi živjeti svoju posebnost u potpunosti, ali na dobro drugima."
Ljepota raznovrsnosti, Božjeg mozaika, je u specifičnoj vrijednosti svakog čovjeka!
Svjet je storio sistem koji nas zavodi da uspoređujući donosimo zaključke o vrijednosti ljudi. Takvo vrednovanje nameće borbu za dokazivanje i stvara komplekse, najčešće manje vrijednosti.
"Reći da životu znači reći i da sebi. Da čak i onoj osobini koja se najviše protivi promjeni - od slabosti u vrlinu."
U Božjim smo očima svi jedinstveni, a oni se ne mogu uspoređivati. Radosna vijest je da Bog ne traži da postaneš nešto da bi te prihvatio, cijenio i volio. Silom svoje ljubavi otkrivenoj u Evanđelju On želi otkriti biser u svakom od nas, da obnovi svoj lik u nama.

Drugi naslovi istog autora u biblioteci:


USKRSNUTI S ISUSOM
Josip Mikulić

Veličina: 21x14,5 cm, 367 str.
Izdanje: Kršćansko humanitarna udruga “Moj bližnji”, 2005., Zagreb

 

 

 

 

Sadržaj: Knjiga predstavlja pisane kratke propovijedi koje su bile govorene preko Trans World Radia posredstvom udruge Val evanđelja.
Kroz kratke propovjedi govori se o temama Božje ljubavi, grijehu i spasenju, govoru Božjem, pozivu i obećanju, Evanđelju sili Božjoj za spasenje, vjerniku i njegovom životu u Bogu, trpljenju Isusa Krista, o nadi u uskrsnuće sa Kristom.


CRKVA: NOVI BOŽJI NAROD
Timothy Savage

Veličina: 21x15 cm, 38 str.
Izdanje: Radosna vijest, 2018.
Naslov izvornika: The Church: God's New People
Prijevod: Matasić Sanja

 

 

 

Sadržaj: Knjižica govori o Crkvi i Božjem planu o spasenju Božjeg naroda, jedinstvu u Crkvi i njezinom dosegu djelovanja.
Poziv lokalne crkve ne može biti uzvišeniji nego što jest. Pozvana da bude svjetlo svijetu, da bude jedinstvena obitelj među rezdjeljenim zemaljskim obiteljima, da bude nastanjena Kristom osobno, da bude zjenica Božjeg oka, da bude urezana u Kristove dlanove, da pronosi slavu slike Svetog Trojstva, da bude utjelovljenje beskonačne ljubavi križa, da bude grupni portret, ljepši nego bilo koji u svijetu - to je Crkva, lokalna crkva, novi Božji narod.
Knjižica je ispovjed vjere pokreta The Gospel Coalition, evanđeoski pokret posvećen Kristovu evanđelju i transformaciji prakse služenja na temelju Svetoga pisma (www.radosnavijest.com).


VOĐENI VJEČNOŠĆU
Učinite da vam se život računa i danas i zauvijek
John Bevere

Veličina: 23x15 cm, 329 str.
Izdanje: Syloam, 2018., Silbaš
Naslov izvornika: Driven By Eternety
ISBN: 978-80-89414-91-8
Prijevod: Musulin Marijeta

 

 

Sadržaj: Kako će izgledati vaša vječnost?
Što bi bilo da saznate da ste dio eksperimenta u kojem će u slijedeća 24 sata odrediti kvalitetu vašeg ostatka života? Sve od posla koji obavljate do četvrti i kuće u kojoj živite, bit će određeno time kako upravljate jednim jedinim danom. Kako biste se odnosili prema vremenu? Biste li živjeli svrhovito ili biste prepustili stvari slučaju i nadali se najboljem?
Ta ideja može se učiniti napregnuto, no nije. Ona, zapravo, vrlo sliči tomu kako će vaši izbori danas utjecati na vašu sudbinu zauvijek.
U knjizi autor koristi alegoriju koja otvara oči te brojne stihove Pisama da oslika živu sliku način na koji naš zemaljski život oblikuje naše vječno postojanje.
Život poslije posljednjeg daha predstavlja mnogo više od samog odredišta. Nemojte čekati da bude prekasno. Otkrijte sada kako možete učiniti da vam se život računa i danas i zauvijek.

Drugi naslovi istog autora u biblioteci:


BIBLIJA NA DJELU
Božja istina o iskupljenju
Ilustrirao Sergio Cariello

Veličina: 22x14,5 cm, 752 str.
Izdanje: OM EAST, 2017., BiH
Naslov izvornika: The Action Bible
ISBN: 978-0-7814-4499-6
Prijevod: Aleksandra Striković 

Sadržaj: Biblija na djelu sadrži preko 200 kratkih priča napisanih prema kronološkom slijedu, zbog čega je lako pratiti tijek biblijske povijesti i njezin razvoj ka vrhuncu.
Ove priče prenose suvremenom čitatelju biblijsku istinu moćno i jasno. Izuzetan spoj jasnog pisanja i dramatičnih slika svojom privlačnošću prelazi sve dobne granice.


BIBLIJA PLUS

Uvez: Kožni uvez, zlatni obrub
Veličina: 24,5 x 17 cm, 1991 str.
Izdanje: Life Publishers International, Springfield, Missouri, USA, 2018.
ISBN: 978-0-7361-0599-6
Prijevod: Ivan Šarić, 4. izdanje

 

 

 

 

Sadržaj: Biblija Plus nastala je kad je pastor Don Stamps kao misionar u Brazilu uvidio potrebu da kršćanskim pastorima providi Bibliju koja će ih usmjeriti i uputiti u njihovom propoviedanju, poučavanju te im pomoći u teološkom razumjevanju.
U Bibliji Plus nastoji čitetelja navesti da dublje zaroni u Božju riječ dajući objašnjenja pojmova, ojašnjenja glavnih tema, referenci na biblijski tekst, kronologiju događanja, konkordancu, karte,...


BIBLIJA PLUS
Priručnik

Veličina: 29x21 cm, 61 str.
Izdanje: Life Publishers International, Springfield, Missouri, USA, 2018.

 

 

 

 

Sadržaj: Biblija Plus nastala je kad je pastor Don Stamps kao misionar u Brazilu uvidio potrebu da kršćanskim pastorima providi Bibliju koja će ih usmjeriti i uputiti u njihovom propoviedanju, poučavanju te im pomoći u teološkom razumjevanju.
U Bibliji Plus nastoji čitetelja navesti da dublje zaroni u Božju riječ dajući objašnjenja pojmova, ojašnjenja glavnih tema, referenci na biblijski tekst, kronologiju događanja, konkordancu, karte,...


NA PUTU / UNTERWEGS
Pjesmarica uz CD
Mjuzikids

Veličina: 29,5x21cm, 62 str.
Izdanje: Mjuzikids, 2014., Zagreb
ISBN: 979-09013650-0-1
 

 

 

 

Sadržaj: Sadrži pjesme: 1.Vremeplov, 2.Budi jak i hrabar (Jos 1:8-9), 3.Baš je fora što te vidim, 4.Jedna kap, 5.Stat, ćut i poslušat, 6.Blizu je Jahve (Ps 34:18-20), 7.Svu svoju brigu, 8.Pustite djecu k meni (Mk 10:14-16), 9.Kao Jonatan, 10.Ne dopusti (Rim 12:21),11. Pun pogodak (Ps 139:14), 12.Do neba (Ps 108:4-6),13. Bog će obrisat svaku suzu (Otk 20: 4,5b,6).
Na Njemačkom: 1. Die Gute, Gotes, 2. Ich Lass Dich Nicht Los, 3. Gott Du Bist, Mein Gott, 4. All Eure Sorge Weft Auf Den Herrn, 5. Lasst Die Kinder Zu Mir Kommen, 6. Einfach Super Dich Zu Sehen, 7. Fruchte Dich Nicht, 8. Deine Gnade, 9. Der Herr Behute Dich, 10. Mein Haus Soll Ein Bethaus Sein

Drugi naslovi istog autora u biblioteci:


SIX STRING WORSHIP
Andrej Grozdanov & International Praise Community

Veličina: 72 min..
Izdanje: Bonorecords, 2018., Rijeka

 

 

 

Sadržaj: Album sadrži skladbe: 1.All Heaven Declares, 2.Draw Me Closer, 3.Thank You For Saving Me, 4.When The Music Fades, 5.Lord, I Need You, 6.El Shaddai, 7.Open The Eyes Of My Heart, 8.Here I Am To Worship, 9.I See The Lord, 10.I Give You My Herat, 11.Faithfull One, 12.Healing Rain, 13.Here I Am to Worship, 14. Thank You For Saving Me.
Posebnost je ovog albuma što prije svake skladbe je kratki uvod autora ili voditelja slavljenja dajući kratki uvid u nastanak pjesme ili neko svjedočanstvo vezano za pjesmu.
Album je snimljen uživo u Kastvu sa poznatim glazbenicima sa hrvatske glazbene scene.

Drugi naslovi istog autora u biblioteci:


EVO ME
Ksenija Sopić

Veličina: 41 min..
Izdanje:  2018.

 

 

 

Sadržaj: Ovo je drugi autorski album Ksenije Sopić te sadrži slijedeće pjesme: 1.Tijelo Kristovo, 2.Ne boj se jer ja sam te otkupio, 3.Kao orao, 4.Postojano gledam Gospodina, 5.Samo ti si važan, 6.Sjećaj se, 7.Mi hodamo u danima svjetla večernjeg, 8.Maranatha, dođi Isuse, 9.Evo me.

Drugi naslovi istog autora u biblioteci:


JEDNOM TAMO
Ivan Špičak

Veličina: 39 min..
Izdanje: Bonorecords, 2018.

 

 

 

Sadržaj: Album je kompilacija poznatih kršćanskih himni izvedenih u jazz stilu. Na albumu možete pronaći slijedeće pjesme: On vodi me, Je'l istina?, Sretna sigurnost, Kreni sad, Jesi li očišćen, Bog je započeo, Nema problema, Sretan sam, Čovjeće moli se, Jednom tamo.