Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

 

IZ BIBLIOTEKE 2019.

 

 

 

PISMOM OSVJEDOČEN
Život Martina Luthera
ANDY JOHNSTON
                                 

Veličina: 20,5x14,5 cm, 78 str.
Izdanje: EPC, Čapljina, 2018., Čapljina
Naslov originala: Convinced By Scripture

 

Sadržaj: U ovoj biografiji Martina Luthera, specifično napisanoj za godišnjicu Reformacije, autor oslikava odrastanje mladog i pobožnog Luthera u mračnoj i duhovno pustoj Europi. Opisuje slijed događaja koji su doveli do Lutherove dramatične odluke preispitivanja autoriteta Pape i pomaže nam uvidjeti kako je Bog koristio ovog običnig čovjeka da promjeni tijek povijesti.
Danas je Europa u sličnoj duhovnoj tami, centralno mjesto koje Biblija ima se propituje i unutar crkve, kao i izvan nje. Stoga je ovo najbolje vrijeme za učenje od Luthera, njegovog žara i posvećenja istini. Ova biografija je odlično predstavljanje Lutherovog života koji će nas izazvati i nadahnuti da se držimo biblijskih istina.


ČUDESNO VOĐENA
Što danas možemo naučiti od žena iz Biblije
ELISABETH MITTELSTADT

Veličina: 21x14,5 cm, 134 str.
Izdanje: Izvori, 2016., Osijek
Naslov originala: Wunderbar Geleitet
ISBN: 978-953-177-086-6
Prijevod: Josipa Lukšić

 

Sadržaj: Lidija, Ruta, Noemi i Rahela legendarne su žene u Bibliji koje nas mogu ohrabriti, nadahnuti i učvrstiti. Iako su one živjele u drugim vremenima, one su nam ogledalo koje nam pomaže u boljem razumijevanju naših životnih događanja. Pokušajmo jedno vrijeme hodati u njihovim cipelama i otkriti gdje nas Bog vodi.
Osobna iskustva Elisabeth Mittelstadt utkana u biblijska izvješća, iskreno su ispričana njenim jedinstvenim stilom s dozom humora i na jedan zanimljiv način.


R.I.P. (REST IN PEACE)
PRIČA O TROJICI KOJI SU NA PRAVOM ODMORU

Veličina: 15x10 cm, 160 str.
Izdanje: Euroliber, 2013., Split
Naslov originala: Riposino In Peace
Prijevod: Lijić Valerija

 

Sadržaj: Rest in peace - knjiga sadrži biografije 14 legendarnih glazbenika, od kojih je većina umrla mlada. Oni su stalno u život provodili ono što su drugi propovijedali: "Živi brzo, umri mlad i ostavi na posteru još uvijek privlačno tijelo."
Bernd, Franz i Joe, trojica otkačenih tipova svoga vremena, imitirali su svoje rock idole, živjeli pod punim gasom i željeli do kraja okusiti svaki trenutak.
Pročitaj njihov priče koje ostavljaju bez daha i vidjet ćeš kako su na čudesan način uspjeli preživjeti svoje ludosti i kako su na kraju pronašli istinski odmor i pravi mir za svoje duše.


FRANZ FREAKS AND FRIENDS
IZVAN PROSTITUCIJE DROGE I NASILJA

Veličina:18 x 11 cm, 96 str.
Izdanje: Euroliber, 2006., Split
ISBN: 953-6423-12-X

 

Sadržaj: Knjiga je govori o svjedočanstvima mladih ljudi koji su ušli u drogu i kriminal došli do zatvora i samog dna, ali su dali priliku Bogu da ih izbavi. Knjiga govori o Franzu Huberu, Mariju B., Roku Kerovcu, Jean P, te daje osnovne smjernice o zamkama koje se nude u drogi i muzici, ali i o izlazu i putu Bogu.


 

PUT DO ISTINE
Istinita priča Muslimanke iz bih koja je susrela Isusa
ANA S. T.

Veličina: 20x13 str., 184 str.
Izdanje: Logos,  2018., Daruvar
ISBN: 978-953-8074-22-6

                             

Sadržaj: Potresno svjedočanstvo muslimanke iz BiH koja je u najmračnijem trenutku svoga života, suočena sa smrću, susrela Isusa Krista.
Bila je neželjeno dijete oca pijanice, uspješna karijeristkinja koja nije razmišljala o Bogu, zlostavljana žena i odbačena ljubavnica...
U knjizi sam ispričala sve: od rođenja do trenutka kada sam susrela Krista, jer cijela priča je puna uspona, padova, razočarenja - to je velika potrga sa istinom i ljubavlju.
Ne tragamo li svi mi upravo za tim?
Kroz sve sam to prošla ne shvaćajući da nada mnom bdije živi Bog, koji strpljivo čeka da ga primjetim, ada mu se obratim i zatražim njegovo vodstvo.
Danas imam sretnu obitelj, službu za nerođenu djecu, braću i sestre, a Isus Krist je moja bezuvjetna ljubav i Istina. On je moj život.


 

ŠTO MLADI TREBAJU ZNATI O LJUBAVI ZALJUBLJIVANJU I SEKSU
GEORGE EAGER B.

Veličina: 21x15 cm, 228 str.
Izdanje: Logos, 2018., Daruvar
Naslov originala: What Teens Want To Know Aboat Love, Dating And Sex
ISBN: 978-953-8074-21-9
Prijevod: Đikić Dragana, Vidaković Martina

 

Sadržaj: Što je prava ljubav?, Kako privući osobu suprotnog spola?, Kako zadovoljiti iščekivanja osobe s kojom izlaziš? Kojih pet zakona djeluje u odnosima između djevojke i mladića?, Koliko je daleko "predaleko"?

 


PROBLEMI, BOŽJA PRISUTNOST I MOLITVA
WELLS MICHAEL     

Veličina: 20x13 cm, 188 str.
Izdanje: Logos, 2016., Daruvar
Naslov originala: Problems, God's Presence & Prayer
ISBN: 978-953-8074-07-3
Prijevod: Srnec Božica

 

Sadržaj: Kršćani imaju probleme baš kao svi drugi ljudi. Financijski problemi, bračna neslaganja, bolesti, usamljenosti, crkveni raskoli, što god vam padne na pamet. Kršćani kroz sve to prolaze.
To obeshrabruje, a ponekad i pogoršavamo probleme zamišljajući da su oni Božja kazna za naša prošla nedjela. To je posebno istiniti ako propustimo vidjeti Božje djelo u našim životima, ako ne uživamo u svom molitvenom životu ili ako se čini da je naš odnos s Bogom na određenoj udaljenosti.
U knjizi autor pokazuje kako možemo iskusiti radost bliskog odnosa s Bogom. Kroz biblijsko učenje i primjere iz života, on nam pokazuje kako naš otac pun ljubavi koristi probleme da bi nas u vjeri privukao bliže sebi, a ne da nas odurne od sebe i odbaci. Otkriti ćemo da ćesto odgađamo testove jer se pouzdajemo u naše vlastite metode suočavanja - svađu, depresiju, marljiv rad, srdžbu - umjesto predavanja Bogu kako bi On imao totalnu kontrolu nad situacijom.


 

IZGUBLJEN U PUSTINJI 
Pronađi svoj put prema životu pobjede i izobilja
WELLS MICHAEL

Veličina: 20x13 cm, 211 str.
Izdanje: Logos, 2016., Daruvar
Naslov originala: Sidetracked In The Wilderness
ISBN: 978-953-6639-90-8
Prijevod: Srnec Božica

 

Sadržaj: Jesi li obeshrabren svojim duhovnim napredovanjem? Pitaš li se što je Isus mislio kada je govorio o izobilju? Boriš li se s porazom... sa sukobima u odnosima... s grijesima koje jednostavno ne možeš pobjediti?
Knjiga će ti pomoći da se vratiš na put dosljednog kršćanskog hoda. Počevši s poglavljem "Izgubljen i nađen i ponovo izgubljen", autor te vodi natrag u jednostavnost vjere postavljanjem četiri principa i obećanjima Evanđelja. U ovoj nadahnjujućoj knjizi punoj nade, Wells također vrlo otvoreno piše o vlastitim borbama, govori nam kako on "ponovo zadobio izgubljenu jednostavnost i stekao radost koja je moja u Gospodinu".
Ako tvoj život obilježavaju frustracije, osrednjost i neuspjeh, ti možeš danas preobraziti svoj život u život radosti, svrhe i oduševljenja. Otvori stranice knjige Izgubljen u pustinji. Otkrit ćeš put natrag u duboku vjeru koja trajno ostaje.


BAJKERSKA BIBLIJA
NOVI ZVJET     

Veličina: 15x10 cm
Izdanje: Hrvatski Biblijski Nakladnik, Varaždin
Naslov originala: Bikers Bible
ISBN: 978-3-942738-75-0
Prijevod: Bobek Kristina

 

Sadržaj: U bajkerskoj Bibliji koristi se prijevod Novog Zavjeta Varaždinske Biblije uz brojna svjedočansta obraćenih bajkera u prilogu.


 

 

 

 

IZ BIBLIOTEKE 2018.

 

 

NADA NEBA
Utjeha u danima tugovanja
Elizabeth Mittelstadt

Veličina: 21x14 cm, 128 str.
Izdanje: Izvori, 2018., Osijek
Naslov izvornika: Ein hauch vom himmel
ISBN: 978-953-177-092-7
Prijevod: Lekić Martina  

 

 


Sadržaj: Suočavanje s boli uvijek je bolno iskustvo i dugotrajan proces. No usred tugovanja možemo proći, ali sjećanje ostaje. Postoje i one stvari koje mi možemo učiniti kako bismo lakše prošli kroz vrijeme tugovanja. A čuda postoje - čak i u smrti.
Ova će vam knjiga pomoći da se suočite sa stvarnošću smrti i nastavite živjeti nakon doživljenog gubitka.
Ona pruža utjehu, daje savjet i novu inspiraciju koja dolazi od Izvora svakog mira.
Kao i mnoge druge knjige Elisabeth Mittelstaedt i ova je prožeta mnoštvom svjedočanstava mnogih osoba koje su se suočile sa gubitkom voljenih.

Drugi naslovi istog autora u biblioteci:   


ZAŠTO U BOGA TREBA VJEROVATI
Đorđe Gvozdić

Veličina: 18x11 cm, 92 str.
Izdanje: Izvori, 2014., Osijek
Naslov izvornika: Zašto u Boga treba verovati
ISBN: 978-953-177-078-1
Prijevod: Danijela Horvat

 

 

 

Sadržaj: Svrha ove knjižice jest da na brz i sažet nači  omogući upoznavanje sadržaja koji je dans predmet čestih pitanja o crkvi i vjeri. Isto tako, njezin je cilj upoznati čitatelje s onime što, prema Bibliji, kršćanski praktičan život podrazumjeva, te pojasniti na koji način to utemeljeno na Svetom pismu. Uz svaku izjavu ili spomenutu doktrinu navedeni su biblijski stihovi kao i biblijske osobe koje o tome govore.
Knjiga pobliže govori o slijedećim temama: Isus jedini spasitelj, što je sekta, religija i kršćanstvo, tko je kršćanin što je grijeh, zašto Bog dopušta zlo, biti svjedok za Boga.


PRIJATELJSTVO
Božji radni metod
Stojan Gajicki

Veličina: 22,5x15 cm, 175 str.
Izdanje: MBM-PLAS, 2018., Novi Sad
ISBN: 978-86-84999-73-5


 

 

 

Sadržaj: Čovječanstvo ne uspjeva naći sklad sa prirodom i međuljudskim odnosima. Stranice povijesti su ispisane krvavim slovima. U potrazi za novim metodama svijet ulazi u sve veću nemoć.
Čovjek je stvoren na Božju sliku, na raspolaganju su nam ogromni resusrsi. Odvojen od Stvoritelja čovjek nije u stanju ih upotrebljavati na ispravan način. Kroz Isusa Krista Bog je izmirio svijet sa sobom. Rješenje postoji u čovjekovom obnovljenom prijateljstvu sa Bogom koji otvara vrata ozdravljenju svih međuljudskih odnosa.
Sistem je oduvjek bio čovjekov princip rada. Svi dosadašnji političko ekonomski sistemi su se pokazali kao promašaj. Većina religioznih sistema na uspjeva predstaviti Boga onakvim kakav on je. "Narodi se zalud trudili, puci se za oganj mučili." Jer 51: 58. Čovjek ne može stvoriti savršeni sistem. Ima li nade?
Prijateljstvo je izumiruća životna vrsta, dimenzija. Ali, nije mrtva. Isus sa malom grupom svojih prijatelja promjenio je tijek povijesti. Posao još nije gotov. Moramo se vratiti Božjem principu - prijateljstvu - ako želimo promjeniti smjer svijeta - sa staze samouništenja na put.


OBNOVA BOŽJEG LIKA U NAMA
Stojan Gajicki

Veličina: 20,5x14,5 cm, 187 str.
Izdanje: MBM-PLAS, 2014., Novi Sad
ISBN: 978-86-84999-73-5

 

 

 

 

Sadržaj: Svaka osoba rudnik je zlata, polje u kome se krije jedan biser. Definicija manje vrijednosti nedostojna je ljudskog bića! Stvoreni smo na Božju sliku: najvredniji dar nisu sposobnosti već osobnost!
"Ne plaši se sebe, već se usudi živjeti svoju posebnost u potpunosti, ali na dobro drugima."
Ljepota raznovrsnosti, Božjeg mozaika, je u specifičnoj vrijednosti svakog čovjeka!
Svjet je storio sistem koji nas zavodi da uspoređujući donosimo zaključke o vrijednosti ljudi. Takvo vrednovanje nameće borbu za dokazivanje i stvara komplekse, najčešće manje vrijednosti.
"Reći da životu znači reći i da sebi. Da čak i onoj osobini koja se najviše protivi promjeni - od slabosti u vrlinu."
U Božjim smo očima svi jedinstveni, a oni se ne mogu uspoređivati. Radosna vijest je da Bog ne traži da postaneš nešto da bi te prihvatio, cijenio i volio. Silom svoje ljubavi otkrivenoj u Evanđelju On želi otkriti biser u svakom od nas, da obnovi svoj lik u nama.

Drugi naslovi istog autora u biblioteci:


USKRSNUTI S ISUSOM
Josip Mikulić

Veličina: 21x14,5 cm, 367 str.
Izdanje: Kršćansko humanitarna udruga “Moj bližnji”, 2005., Zagreb

 

 

 

 

Sadržaj: Knjiga predstavlja pisane kratke propovijedi koje su bile govorene preko Trans World Radia posredstvom udruge Val evanđelja.
Kroz kratke propovjedi govori se o temama Božje ljubavi, grijehu i spasenju, govoru Božjem, pozivu i obećanju, Evanđelju sili Božjoj za spasenje, vjerniku i njegovom životu u Bogu, trpljenju Isusa Krista, o nadi u uskrsnuće sa Kristom.


CRKVA: NOVI BOŽJI NAROD
Timothy Savage

Veličina: 21x15 cm, 38 str.
Izdanje: Radosna vijest, 2018.
Naslov izvornika: The Church: God's New People
Prijevod: Matasić Sanja

 

 

 

Sadržaj: Knjižica govori o Crkvi i Božjem planu o spasenju Božjeg naroda, jedinstvu u Crkvi i njezinom dosegu djelovanja.
Poziv lokalne crkve ne može biti uzvišeniji nego što jest. Pozvana da bude svjetlo svijetu, da bude jedinstvena obitelj među rezdjeljenim zemaljskim obiteljima, da bude nastanjena Kristom osobno, da bude zjenica Božjeg oka, da bude urezana u Kristove dlanove, da pronosi slavu slike Svetog Trojstva, da bude utjelovljenje beskonačne ljubavi križa, da bude grupni portret, ljepši nego bilo koji u svijetu - to je Crkva, lokalna crkva, novi Božji narod.
Knjižica je ispovjed vjere pokreta The Gospel Coalition, evanđeoski pokret posvećen Kristovu evanđelju i transformaciji prakse služenja na temelju Svetoga pisma (www.radosnavijest.com).


VOĐENI VJEČNOŠĆU
Učinite da vam se život računa i danas i zauvijek
John Bevere

Veličina: 23x15 cm, 329 str.
Izdanje: Syloam, 2018., Silbaš
Naslov izvornika: Driven By Eternety
ISBN: 978-80-89414-91-8
Prijevod: Musulin Marijeta

 

 

Sadržaj: Kako će izgledati vaša vječnost?
Što bi bilo da saznate da ste dio eksperimenta u kojem će u slijedeća 24 sata odrediti kvalitetu vašeg ostatka života? Sve od posla koji obavljate do četvrti i kuće u kojoj živite, bit će određeno time kako upravljate jednim jedinim danom. Kako biste se odnosili prema vremenu? Biste li živjeli svrhovito ili biste prepustili stvari slučaju i nadali se najboljem?
Ta ideja može se učiniti napregnuto, no nije. Ona, zapravo, vrlo sliči tomu kako će vaši izbori danas utjecati na vašu sudbinu zauvijek.
U knjizi autor koristi alegoriju koja otvara oči te brojne stihove Pisama da oslika živu sliku način na koji naš zemaljski život oblikuje naše vječno postojanje.
Život poslije posljednjeg daha predstavlja mnogo više od samog odredišta. Nemojte čekati da bude prekasno. Otkrijte sada kako možete učiniti da vam se život računa i danas i zauvijek.

Drugi naslovi istog autora u biblioteci:


BIBLIJA NA DJELU
Božja istina o iskupljenju
Ilustrirao Sergio Cariello

Veličina: 22x14,5 cm, 752 str.
Izdanje: OM EAST, 2017., BiH
Naslov izvornika: The Action Bible
ISBN: 978-0-7814-4499-6
Prijevod: Aleksandra Striković 

Sadržaj: Biblija na djelu sadrži preko 200 kratkih priča napisanih prema kronološkom slijedu, zbog čega je lako pratiti tijek biblijske povijesti i njezin razvoj ka vrhuncu.
Ove priče prenose suvremenom čitatelju biblijsku istinu moćno i jasno. Izuzetan spoj jasnog pisanja i dramatičnih slika svojom privlačnošću prelazi sve dobne granice.


BIBLIJA PLUS

Uvez: Kožni uvez, zlatni obrub
Veličina: 24,5 x 17 cm, 1991 str.
Izdanje: Life Publishers International, Springfield, Missouri, USA, 2018.
ISBN: 978-0-7361-0599-6
Prijevod: Ivan Šarić, 4. izdanje

 

 

 

 

Sadržaj: Biblija Plus nastala je kad je pastor Don Stamps kao misionar u Brazilu uvidio potrebu da kršćanskim pastorima providi Bibliju koja će ih usmjeriti i uputiti u njihovom propoviedanju, poučavanju te im pomoći u teološkom razumjevanju.
U Bibliji Plus nastoji čitetelja navesti da dublje zaroni u Božju riječ dajući objašnjenja pojmova, ojašnjenja glavnih tema, referenci na biblijski tekst, kronologiju događanja, konkordancu, karte,...


BIBLIJA PLUS
Priručnik

Veličina: 29x21 cm, 61 str.
Izdanje: Life Publishers International, Springfield, Missouri, USA, 2018.

 

 

 

 

Sadržaj: Biblija Plus nastala je kad je pastor Don Stamps kao misionar u Brazilu uvidio potrebu da kršćanskim pastorima providi Bibliju koja će ih usmjeriti i uputiti u njihovom propoviedanju, poučavanju te im pomoći u teološkom razumjevanju.
U Bibliji Plus nastoji čitetelja navesti da dublje zaroni u Božju riječ dajući objašnjenja pojmova, ojašnjenja glavnih tema, referenci na biblijski tekst, kronologiju događanja, konkordancu, karte,...


NA PUTU / UNTERWEGS
Pjesmarica uz CD
Mjuzikids

Veličina: 29,5x21cm, 62 str.
Izdanje: Mjuzikids, 2014., Zagreb
ISBN: 979-09013650-0-1
 

 

 

 

Sadržaj: Sadrži pjesme: 1.Vremeplov, 2.Budi jak i hrabar (Jos 1:8-9), 3.Baš je fora što te vidim, 4.Jedna kap, 5.Stat, ćut i poslušat, 6.Blizu je Jahve (Ps 34:18-20), 7.Svu svoju brigu, 8.Pustite djecu k meni (Mk 10:14-16), 9.Kao Jonatan, 10.Ne dopusti (Rim 12:21),11. Pun pogodak (Ps 139:14), 12.Do neba (Ps 108:4-6),13. Bog će obrisat svaku suzu (Otk 20: 4,5b,6).
Na Njemačkom: 1. Die Gute, Gotes, 2. Ich Lass Dich Nicht Los, 3. Gott Du Bist, Mein Gott, 4. All Eure Sorge Weft Auf Den Herrn, 5. Lasst Die Kinder Zu Mir Kommen, 6. Einfach Super Dich Zu Sehen, 7. Fruchte Dich Nicht, 8. Deine Gnade, 9. Der Herr Behute Dich, 10. Mein Haus Soll Ein Bethaus Sein

Drugi naslovi istog autora u biblioteci:


SIX STRING WORSHIP
Andrej Grozdanov & International Praise Community

Veličina: 72 min..
Izdanje: Bonorecords, 2018., Rijeka

 

 

 

Sadržaj: Album sadrži skladbe: 1.All Heaven Declares, 2.Draw Me Closer, 3.Thank You For Saving Me, 4.When The Music Fades, 5.Lord, I Need You, 6.El Shaddai, 7.Open The Eyes Of My Heart, 8.Here I Am To Worship, 9.I See The Lord, 10.I Give You My Herat, 11.Faithfull One, 12.Healing Rain, 13.Here I Am to Worship, 14. Thank You For Saving Me.
Posebnost je ovog albuma što prije svake skladbe je kratki uvod autora ili voditelja slavljenja dajući kratki uvid u nastanak pjesme ili neko svjedočanstvo vezano za pjesmu.
Album je snimljen uživo u Kastvu sa poznatim glazbenicima sa hrvatske glazbene scene.

Drugi naslovi istog autora u biblioteci:


EVO ME
Ksenija Sopić

Veličina: 41 min..
Izdanje:  2018.

 

 

 

Sadržaj: Ovo je drugi autorski album Ksenije Sopić te sadrži slijedeće pjesme: 1.Tijelo Kristovo, 2.Ne boj se jer ja sam te otkupio, 3.Kao orao, 4.Postojano gledam Gospodina, 5.Samo ti si važan, 6.Sjećaj se, 7.Mi hodamo u danima svjetla večernjeg, 8.Maranatha, dođi Isuse, 9.Evo me.

Drugi naslovi istog autora u biblioteci:


JEDNOM TAMO
Ivan Špičak

Veličina: 39 min..
Izdanje: Bonorecords, 2018.

 

 

 

Sadržaj: Album je kompilacija poznatih kršćanskih himni izvedenih u jazz stilu. Na albumu možete pronaći slijedeće pjesme: On vodi me, Je'l istina?, Sretna sigurnost, Kreni sad, Jesi li očišćen, Bog je započeo, Nema problema, Sretan sam, Čovjeće moli se, Jednom tamo.