Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Evanđeoska Pentekostna crkva

Pozdravna riječ pastora Damira Špoljarića

Crkva smo koja svoju vjeru i kršćansko življenje utemeljuje na Božjoj objavi u Svetome pismu.

Vjerujemo da se svaka osoba treba obratiti k Bogu, od njega primiti oprost grijeha, iskusiti korijenit duhovni preporod – nanovo rođenje te nastaviti živjeti obnovljenim i Duhom Svetim ispunjenim življenjem.

Vjerujemo da Bog daruje život i zdravlje te blagoslivlja svako područje življenja i rada, bilo pojedinca, obitelji ili šire zajednice.

Vjerujemo da je krštenje Duhom Svetim iznimno snažno duhovno iskustvo, koje svaki vjernik po vjeri može primiti od Gospoda Isusa Krista i potom ga još gorljivije ljubiti i učinkovitije služiti.

Vjerujemo da se predanim i postojanim kršćanskim rastom u vjeri u životu svakoga vjernika očituju vidljivi plodovi Duha Svetoga. To su plodovi ljubavi, radosti, strpljivosti, mira, blagosti, dobrote, vjernosti, krotkosti i uzdržljivosti. Isto tako, Duh Sveti daje svoje darove, odnosno, posebne sposobnosti pojedinim vjernicima radi njihovog osobnog i zajedničkog duhovnog rasta prema punini vjere, a prema tekstu u 1. Korinćanima 12.