Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Vizija Misija Ciljevi

SURADNJA S DRUGIM KRŠĆANSKIM CRKVAMA I UDRUGAMA

Polazeći od Riječi koja kaže da je Krist Glava Tijela, Crkve (Kol 1:18; Ef. 1:10), odnosno da su crkve Njegovo tijelo, a pojedinci udovi (1 Kor 12:27) naša crkva spremno i dragovoljno surađuje s drugim crkvama i udrugama te tako oživotvoruje Kristovu zapovijed da imamo ljubavi jedan prema drugome i da će se po tome znati da smo Njegovi učenici (Iv 13:35; v. 1 Iv 4:21). Spoznaja da su Božji darovi i službe različiti (1 Kor 12) i da nikome nije dano sve potiču na suradnju koja donosi više plodova za kraljevstvo Božje (Izr 15:22; 24:6), a braću i sestre zbližava. Zbog toga naša crkva pokreće ili se rado odaziva na inicijative koje promiču širenje evanđelja i Božjeg kraljevstva, koje uzvisuju Kristovo ime i služe Njemu na čast i hvalu. Zato njeni članovi sudjeluju na regionalnim molitvama, odlaze na konferencije poput Čuvar brata svoga i Kraljeve kćeri, članovi su udruge Gideonita itd., a crkva suorganizira praćenje manifestacija poput ProChrist, ugošćuje pastore i misionare koji drže propovijedi i seminare, surađuje s organizacijom Youth with a mission itd.

 INDIJA POMAGANJE POTREBITIH

Bog je u Svojoj Riječi jasno naglasio da siromaha nikad neće nestati (Pnz 15:11; Mk 14:7) i zato je kršćanima stavio na srce brigu za one kojima je pomoć potrebna (Izr 19:17; 28:27; Mt 25:31-46). Naša se crkva, u okviru svojim mogućnosti, brine za one koji trebaju pomoć, a stalno u uključena u potpomaganje školovanja jedne djevojčice iz Indije, u Peddathandi, blizu Khammama. Za nju se svaki mjesec prikupljaju sredstva koja se potom prosljeđuju misiji Gospel for tribals social service society (osnovao ju je 1994. biskup Jacob Marineni) koja ima organiziranu skrb za brojnu djecu poput nje, a kojoj je u njihovoj neimaštini svaki prilog dobrodošao.

 

KNJIŽARA SA KRŠČANSKOM LITERATUROM

Svakom kršćaninu Biblija je knjiga koja mu daje svagdanji kruh potreban za njegov duhovan život. Uz nju postoje i druge knjige koje pomažu duhovni rast, koje daje smjernice i objašnjenja za mnoga pitanja koja tište one koji žele živjeti u skladu s Božjim načelima. Upravo takva literatura nudi se u knjižari u sklopu naše crkve. Tu se mogu naći tumačenja Biblije, knjige svjedočanstava o obraćenjima i borbi za kršćanske istine, zatim djela o raznim problemima iz duhovne sfere i izgradnje, pobudna štiva itd. Zanimljivi naslovi te imena poznatih i uglednih autora dobar su razlog da se knjige pogledaju i izabere ona najprivlačnija.

RAD IZVAN SPLITA

KAŠTELA – molitveni oltar

Kaštela spadaju u ona područja u kojima nema crkve ni organiziranih kršćana pa zato nad njima vlada duhovna tama. Da bi se ona probila i pripremio put za evangelizaciju, a potom i osnivanje crkve, naša je crkva pokrenula molitveni oltar u Kaštel Sućurcu, u kući koju nam je za tu svrhu dobrohotno stavio na raspolaganje jedan brat. Tu se svake druge subote okupljaju braća i sestre na molitvu za taj kraj i biju boj sukladno riječima apostola Pavla (Ef 6:12): Jer naša borba nije protiv krvi i tijela, nego protiv Poglavarstava, protiv Vlasti, protiv Vrhovnikâ ovoga mračnog svijeta: protiv zlih duhova koji borave u nebeskim prostorima. Briga o djelatnosti u Kaštelima povjerena je bratu Leu Radmilu.

 

MUĆ – izgradnja braće i sestara

Zbog udaljenosti od Splita dio braće i sestara ne može sudjelovati u aktivnostima crkve onoliko koliko bi oni htjeli pa zato ostaju uskraćeni za dio duhovne izgradnje. Da bi se taj problem ublažio crkva je pokrenula „odlazak na teren“ na šire područje Muća, točnije u Gizdavac i Postinje Gornje jedanput mjesečno. Na sastancima s braćom i sestrama razmatra se određena tema, razgovara o stvarima koje ih tište i moli kako za osobne potrebe tako i za probuđenje u tom kraju. Treba istaknuti da su se sastanku u Gizdavcu  pridružile i četiri mlade sestre iz međunarodne kršćanske organizacije Youth with a mission, čiji su članovi tih dana boravili u Splitu, a koje su nas ohrabrile proročkim riječima o nastavku ovog rada. Rad u Muću vode sestra Ksenija Vrgoč i brat Arsen Duplančić.

 

SINJ – misijski rad

Zahvaljujući jednoj sestri koja nam je velikodušno stavila na korištenje svoju kuću u predgrađu Sinja, naša je crkva dobila postaju za misijski rad u Sinju i njegovom kraju. Početkom 2013. otišli smo nekoliko puta na evangelizaciju u Sinj uz prethodno sastajanje u misijskoj kući u kojoj smo slavili Boga, zahvaljivali Mu i molili za probuđenje u tom kraju. Nakon toga odlazili smo na glavni trg gdje smo pjevali Bogu, dijelili Nove zavjete i drugu kršćansku literaturu te razgovarali s prolaznicima.

Sljedeći korak u evangelizaciji bilo je prikazivanje američkog filma Odvažni u Galeriji Galiotović u centru Sinja. Bog je bio milostiv i otvorio nam vrata Poglavarstva grada koje nam je besplatno ustupilo prostor galerije za prikazivanje filma i za javnu tribinu koja je potom uslijedila. Projekcija filma održana je 15. i 16., a tribina 17. lipnja 2013. Najavu događaja oglasio je sinjski internetski portal Ferata koji je ujedno izvijestio o svemu (LINKOVI; SLIKA). Tribine su priređene još i 22. i 29. lipnja, a rad sa Sinjanima koji su bili spremni i dalje slušati o Bogu, Kristu i spasenju nastavljen je idući mjesec. Na sastanku održanom 20. srpnja pridružili su nam se i braća i sestre iz Zagreba, Sitnica i troje mladih iz organizacije Youth with a mission. Predviđeno je da se evangelizacija nastavi nakon ljetne stanke tijekom rujna.

Dužnost nam je i ovom putem zahvaliti čelnim ljudima grada Sinja koji su nam omogućili korištenje Galerije i tako dali doprinos širenju Božje Riječi i načela za ispravan, kršćanski obiteljski život.