Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Split, | 13.11.2013.

GOST GOVORNIK NIKOLA ŠKRINJARIĆ

 

Tribina

 

ALTERNATIVNA MEDICINA: JE LI OD BOGA?

16. studenoga 2013., dvorana hotela Dujam, Velebitska 27, u 18,00 sati

 

KAKO PREKINUTI PROKLETSTVO?

17. studenoga 2013., crkva Isus – svjetlo svijeta, Tršćanska 48, u 18,00 sati

 

Govori Nikola Škrinjarić, pastor evanđeoske pentekostne crkve u Sisku

Ulaz slobodan

 

 

U Bibliji piše: Neki se put učini čovjeku prav, a na koncu vodi u smrt (Izreke 14:12; 16:25). Da je zaista tako svojim životom svjedoči Nikola Škrinjarić (57), pastor evanđeoske pentekostne crkve u Sisku, koji je iskusio obmanu đavla misleći da čini ono što je dobro. Pastor Škrinjarić prošao je kroz razne stvari koje su danas veoma moderne i imaju brojne pristalice, ali ne znaju da je sve to velika laž koja ih na koncu vodi u propast. Škrinjarić je tražio smisao života i nije ga nalazio pa se okrenuo parapsihologiji i radiesteziji. Utonuo je u alternativnu medicinu, bavio se s viskom, transcendentalnom meditacijom i teozofijom.

Imao je uspjeha pomažući drugima, ozdravljajući ih, otkrivao mjesta za bušenje bunara i geopatološka zračenja pa je mislio da mu Bog daje tu milost. Zbog svojih uspjeha bio je veoma tražen i prihvaćen. Međutim, u to vrijeme i sam je imao zdravstvene probleme pa nije mogao razumjeti da koje je moguće da liječi druge, a i on je bolestan.

Presudnu ulogu u Škrinjarićevom životu imao je susret sa skupinom Božjih ljudi iz Njemačke koji su imali službu oslobađanja od demona (egzorcisti). On se podvrgnuo njihovoj molitvi tijekom koje je pao na pod, grčio se, a demoni su uz krikove i piskanje izlazili iz njega. Nakon što je sutradan molitva ponovljena, Škrinjarić je osjetio zadnji trzaj i znao je da su svi demoni izašli. Potom mu je Bog kroz proučavanje Biblije počeo otkrivati što nije u redu iako se, gledano izvana, čini dobro. Shvatio je da đavao, koji je čovjeku donio bolest, ne želi pomoći već mu oduzeti život vječni. Obilazeći ljude koje je nekoć liječio uočio je da se nikome nije vratila stara bolest, ali su dobili neku drugu, a onima koji su ostali živi život nije postao kvalitetniji.

Nikola Škrinjarić postao je svjestan da je Bog jedini koji može osloboditi čovjeka i to za vječnost. Shvatio je da je štošta od onoga što se puno puta i ne uzima zaozbiljno zapravo vračarstvo samo pod drugim imenom tako da zvuči intelektualno i bude odgovarajuće današnjem vremenu pa se zato susrećemo sa bioenergijom, radiestezijom i slično.

Možeš li s radošću zaključiti da imaš mir u svojoj nutrini? Imaš li uredan vlastiti život? Jesi li siguran da te na neke postupku ne tjera nešto jače od tebe? Razmišljaš li o tome što te čeka nakon što ti životu na zemlji dođe kraj? To su neka od pitanja koja postavlja pastor Škrinjarić i uz pomoć Božje riječi daje odgovore na njih te zaključuje: Pokušaj sve staviti na stranu, zazovi ime Isusas Krista i vidjet ćeš istinska čuda u svom životu znajući da su od Boga.