Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Split, 2013 | 05.10.2013.

DOGAĐANJA U 2013. GODINI

6. rujna 2013.

U Šibeniku je održana regionalna molitva na kojoj je sudjelovalo nekoliko crkva čime se još jednom potvrdila svijest o potrebi zajedničkih molitva i suradnje među crkvama naročito kad je u pitanju borba za opći napredak cijelog Kristovog tijela. Težište molitve bilo je stavljeno na sretan i blagoslovljen dolazak brata Johna Mulindea iz Ugande u Hrvatsku i na jačanje molitve kod sve braće i sestara. Ovom prigodom bila je i Gospodnja večera.

 

30.-31. kolovoza 2013.

U okviru evangelizacije i širenja Božje riječi, pogotovo u onim mjestima u kojima ona teško prodire, naša je crkva organizirala prikazivanje filma Odvažni kao što je to uradila u lipnju u Sinju. Sutradan je održana tribina na kojoj se razgovaralo o temama koje taj film potiče.

 

18. kolovoza 2013.

Gostovao je i propovijedao argentinski misionar Daniel Fioravanti iz EPC iz Knina.

 

11. kolovoza 2013.

Gostovao je i propovijedao brat Zdravko Konecky iz Daruvara.

 

4. kolovoza 2013.

Posjetilo nas je nekoliko mladih iz međunarodne kršćanske organizacije Youth with a mission koji su prethodno služili po Dalmaciji. Tom prigodom jedna je sestra ispričala svoje svjedočanstvo, a potom su nam otpjevali dvije pjesme.

 

29. srpnja-3. kolovoza 2013.

I ove godine održao se već tradicionalni kamp za djecu u Orahovici. Mlade iz naše i drugih crkava pratio je brat Leo Radmilo koji je ujedno sudjelovao u radu kampa.

 

21. srpnja 2013.

Gostovao je i propovijedao pastor Laslo Hornjik iz šibenske crkve Dar milosti.

 

12.-19. srpnja 2013.

Na otoku Prviću, jugoistočno od Vodica, održan je kršćanski kamp za djecu skaute koja se uz igru i razonodu izgrađuju u kršćanskom duhu i vjeri. Našu crkvu i ove godine predstavljao je brat Leo Radmilo koji se uključio u razne aktivnosti.

 

5. srpnja 2013.

Održana je još jedna regionalna molitva za Dalmaciju na kojoj su sudjelovale crkve iz Splita, Šibenika i Knina, a predvodio ju je pastor Jasmin Avdagić iz Šibenika. Nakon okupljanja na kninskoj tvrđavi i razmjene srdačnih pozdrava svi sudionicu su se uputili do obližnjeg sela Ivoševci gdje se nalaze ostaci Burna (Burnum), najprije rimskog vojnog logora, a zatim municipija. Na njegovim ostacima molilo se za Dalmaciju i Hrvatsku, za Božju zaštitu i blagoslov te za naše crkve. Tijekom molitve još jednom je došlo do izražaja jedinstvo Duha i zajedništvo braće i sestara kojima je na srcu dobrobit ovoga kraja i spasenje izgubljenih duša.

 

23. lipnja 2013.

Međunarodna udruga The Gideons International ima za cilj pridobiti ljude za Gospodina Isusa Krista osobito putem dijeljenja besplatnih Biblija i Novih zavjeta. Gideoniti su organizirani u kampove (podružnice) od kojih je jedan osnovan i pri našoj crkvi, a nazvan je Split East. Utemeljenje kampa održano je u nazočnosti brata Tomislava Dodiga iz Šibenika, predstavnika Gideonita za Hrvatsku, koji je prisutne upoznao s ciljevima i načinom rada udruge. Zatim je za predsjednika kampa izabran Arsen Duplančić, za zamjenika Leo Radmilo, za blagajnika Mijo Puljiz, a za kapelana pastor Igor Vrgoč. Kamp trenutno broji sedam članova, a nadamo se da će se uz Božju pomoć pridružiti mnogima koji ispunjavaju Kristov nalog: učinite sve narode učenicima mojim (Mt 28:19)!

 

16. lipnja 2013.

Naša je crkva održala prvo evanđeosko bogoslužje Sinju, u Galeriji Galiotović, a u sklopu evangelizacije koja je uključivala prikazivanje filma Odvažni prethodnog dana. Uz članove crkve, ovoj može se reći povijesnoj službi, prisustvovalo je i nekoliko Sinjana te pastor Damir Špoljarić iz Osijeka i pastor Milan Špoljarić iz Rijeka, predsjednik i dopredsjednik prezbiterija Evanđeosko pentekostne crkve u Hrvatskoj. Propovijed je održao pastor Milan Špoljarić.

 

6.-9. lipnja 2013.

Nakon Zagreba, Osijeka i Subotice, ovogodišnji regionalni skup Čuvar brat svoga, na kojemu su sudjelovala i braća iz naše crkve, održan je u Beogradu pod naslovom Ratnici i ljubavnici. Sudionici su bili smješteni u hotelu Slavija dok se konferencija održavala u hotelu Zira. U srdačnoj i otvorenoj atmosferi oko 250 braće posvetilo se molitvi, slavljenju, propovijedima i obradi važnih tema koje utječu na muškarce kao ratnike u obitelji i kraljevstvu Božjem, kao očeve koji imaju veliku dogovornost u odgoju djece te kao osobe koje znaju na ispravan, kršćanski način ljubiti svoje žene i imati kvalitetan brak. Osobito je bilo dirljivo čuti svjedočanstva o Božjim zahvatima u životu braće i njihovim obiteljima, a opći je dojam da je skup bio itekako koristan i blagoslovljen. Na kraju je najavljeno da će se idući Čuvar brata svoga održati u Bosni i Hercegovini.

 

Svibanj 2013.

Ovogodišnji regionalni skup Kraljeve kćeri održan je u Vrnjačkoj Banji.

 

7. travnja 2013.

Novo rođenje, tj. rođenje za nebo najvažniji je događaj za svakog čovjeka jer je njime osigurao ulazak u kraljevstvo nebesko (Iv 3:5), prešao je iz tame u svjetlo, iz smrti u život i to život vječni. Zbog toga je svako krštenje svečan i radostan događaj kako za krštenika tako i za crkvu kojoj pripada. Za našu je crkvu takav događaj bio kad su se na splitskim Kašjunima krstili brat Tomislav i brat Danijel. Uz prigodnu riječ pastora Igora Vrgoča oni su u prisutnosti članova crkve i svojih prijatelja odložili starog čovjeka u vodenoj grobnici i iz nje izašli kao novi stvorovi. Uslijedio je prigodni domjenak uz smijeh i dobro raspoloženje čemu se, znamo po Pismu, pridružilo i veselje na nebu jer: Kažem vam, tako će biti veće veselje na nebu zbog jednog grešnika koji se obrati nego zbog devedeset i devet pravednika kojima ne treba obraćenja (Lk 15:7).

 

4.-11. ožujka 2013.

Ovogodišnja višednevna manifestacija ProChrist, koja se sastoji od cjelovečernjeg programa slavljenja Boga i evangelizacije, održana je u Stuttgartu, u Porsche areni, a glavni govornik, odnosno propovjednik bio je Ulrich Parzany. Cijeli je program bio preveden i na hrvatski, a prenošen je u petnaest zemalja. Uviđajući važnost manifestacije kao prigodu za širenje Božje riječi, naša je crkva u suradnji s Centrom za resocijalizaciju Staro za novo iz Makarske, organizirala gledanje prijenosa u dvorani sportskog centra na Gripama. Ulogu domaćina i voditelja imali su naizmjence naš pastor Igor Vrgoč i pastor Vicenco Pivac iz Makarske. Svaka večer bila je duhovno obogaćenje za sve prisutne kojima se osim prijenosa nudila prigodna literatura, molitva i druženje. Najvažniji trenutak bio je kad je nekoliko ljudi izrazilo želju da prihvati Krista u svoj život pa im je ponuđeno da dođu u našu crkvu kako bi mogli nastaviti primati odgovarajuću poduku o temeljnim kršćanskim istinama i tako se duhovno izgrađivati. Briga o tečaju za njih povjerena je sestri Kseniji Vrgoč i bratu Arsenu Duplančiću.