Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Zagreb, 19. - 21. travnja 2018. | 08.05.2018.

Seminar Biblijska teologija službe

 

Od 19. do 21. travnja 2018., održan je u Zagrebu, u Kosirnikovoj 76, pastoralni seminar na temu „Biblijska teologija službe“.

Riječi dobrodošlice je uputio pastor Damir Špoljarić. Pastoralne seminare organizira Institut za pastoralne studije koji djeluje pri Vetu-u Osijek. Imaju za cilj ponuditi forum za suradnju i dijalog unutar postojećih crkvenih i denominacijskih pokreta.

Naglasak je i na poticanju kontinuiranog biblijskog, teološkog i praktičnog obrazovanja kroz potporu pastorima i crkvenim vođama u ovome dijelu Europe. Jedna od najvećih potreba pastora i crkava danas je trajna obuka vodstva koja se na praktičan način može primijeniti u njihovom kontekstu službe.

Voditelj i moderator bio je dr. Steve Paulus, pastor iz SAD-a i predavač pri Visokom evanđeoskom teološkom učilištu u Osijeku. Između ostalog predstavio je šest funkcija Crkve: njegovati osobnu i zajedničku molitvu, bogoštovlje, službu Riječi Božje, zajedništvo, otvorenost osobnom i zajedničkom djelovanju Duha Svetog, misiju i služenje Crkvi te društvenoj zajednici.

Okupljeni pastori iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske ohrabreni su snažnije primijeniti vrijednosti kraljevstva u kontekstu svojih lokalnih crkava i društvenih zajednica gdje služe.

mr. sc. David Kovačević, đakon

 

    

 

 

(preuzeto s www.crkvabozja.hr)