Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Beograd (Srbija), 03. - 05. svibnja 2018. | 17.05.2018.

Church leaders consultation west Balkan, Beograd (Srbija), 03. – 05. svibnja 2018.

 

Od 03. do 05. svibnja 2018. godine u Beogradu je održan sastanak „Church leaders consultation west Balkan“.

Sastanak je kordiniran i potaknut od strane PEF-a (Pentekostalnog europskog foruma) u svrhu ohrabrivanja i  pomaganja crkvama i vođama na području zapadnog Balkana.

Na sastanku je prisustvovalo oko osamdeset crkvenih vođa iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Crne Gore i Makedonije. Također na sastanku je prisustvovalo 15-tak vođa iz drugih djelova Europe.

Na sastanku se razgovaralo o tome kako osnažiti slijedeću generaciju, kako služiti u okruženjima s jakim etničkim i religioznim identitetom, različitosti - snaga ili slabost...

Među govornicima, uz vjernike iz skandinavskih zemalja, bili su tu i Saša Nikolinović (Bosna i Hercegovina), Mirco Andreev (Makedonija), Slobodan Anđelić (Srbija), Artur Krasniqi (Kosovo), Slavko Hađić (Bosna i Hercegovina), Damir Špoljarić (Hrvatska), Daniel Grabar (Slovenija).

Najlijepši dio sastanka zasigurno je bilo druženje i razgovori sa starim i novim poznanicima, braćom i sestrama i suradnicima u djelu Gospodnjem.

 

Danijel Kolarik