Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Zagreb, 21. ožujka 2020. | 21.03.2020.

NAJAVA: Više od života Nicky Cruz – Iskustvo koje je nadahnulo mnoge, Zagreb, 21. ožujka 2020. - ODGOĐENO DO DALJNJEG!!!

 

Nicky Cruz je kršćanski evanđelist, utemeljitelj Nicky Cruz Outreach-a, evanđeoske kršćanske službe. Nekad je bio i direktor Teen Challengea, neprofitne organizacije za borbu protiv ovisnosti. Prije obraćenja bio je vođa bande u New Yorku, Mau Maus. Ubrzo nakon što je Cruz postao vođa bande, David Wilkerson propovijedao je u susjedstvu kad je Cruz naišao.

Nekoliko Wilkersonovih poziva Cruzu i drugim članovima bande nije urodilo plodom, no nakon jednog održanog sastanka i propovjedi za Mau Maus, Cruz i neki od članova bande odlučili su se na obraćenje. Okrenuli su novi list u životima. Cruz je počeo proučavati Bibliju i otišao na biblijski fakultet. Postao je propovjednik i vratio se u svoje staro susjedstvo, gdje je propovijedao i doveo više članova Mau Mausa k Kristu, uključujući novog vođu bande, Izraela Narvaeza.

Nicky Cruz napisao je dvije autobiografije: Run Baby Run (hrv. „Trči mali trči“), s Jamiejem Buckinghamom (1968) i Soul Obsession, s Frankom Martinom (2005). Napisao je i nekoliko knjiga s kršćanskom temom: Corumpare (1974), Veličanstvene trojke (1976) i Destined to Win (1991). Cruzovo je obraćenje prikazano u filmu "Na život i smrt" iz 1970. godine u ulozi Erika Estrade kao Cruza i Pat Boonea kao Davida Wilkersona. Cruz je 2013. napisao knjigu "Đavo nema majku".

Nicky Cruz gostuje u Zagrebu u Kinu Studentskog centra, Savska 25, u subotu, 21.ožujka 2020. s početkom u 18:00 sati.

Organizator: #mrezazagrebackihcrkava I glazbeni blok: Bez kompromisa

Ulaz je besplatan!