Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Hrvatska, 07. - 28. prosinca 2018. | 28.12.2018.

NAJAVA: Molitva i post za Hrvatsku, Hrvatska, 07. - 28. prosinca 2018.

 

Draga braćo i sestre,

Ovime vas pozivamo na zajedničku molitvu i post za Hrvatsku, za svaku regiju i županiju. Cijela zemlja je u takvom lošem stanju materijalno, moralno i duhovno da joj nikakvi političari ni stranke ne mogu pomoći već jedino naš Gospod.

U 2. ljetopisa 7:14 piše ... i ponizi se moj narod na koji je prizvano Ime moje, i pomoli se, i potraži lice moje i okani se zlih putova, ja ću ga tada uslišati s neba i oprostiti mu grijeh i izliječiti ću mu zemlju.

Možda je ovaj stih često ponavljan u posljednje vrijeme, ali da li smo svjesni da je u njemu silno Božje obećanje i rješenje za nevolje našeg naroda?

Ipak Gospod ima uvjete za koje je odgovoran njegov narod:

- Da se njegov narod ponizi (jedan od načina poniznosti je odricanje od svjetskih želja i požuda i ulazak u post).

- Da se njegov narod pomoli – nažalost često se molimo za svoje potrebe i možda bližnje u potrebi, ali trebamo moliti i zastupati cijelu našu zemlju iz sveg srca.

- Da njegov narod potraži lice Božje – nažalost Njegov narod najčešće nema vremena za svog Gospoda, on dobija samo mrvice i ostatke, tražiti Lice Božje je namjenski odvojiti vrijeme za Njega i obnoviti svoj odnos ljubavi i odanosti prema Njemu.

- Da se njegov narod okane zlih puteva – tako smo pravedni u svojim očima, a tako su nam često svjetovne stvari toliko bitne da zauzmu Božje mjesto, kako teško prihvaćamo braću i sestre koji različito misle od nas, tražimo da nas sam Gospod preispita i pokaže naše puteve kojih se trebamo okaniti.

Zbog toga pozivamo sve koji žele, crkve i pojedince da se ujedinimo u 1 mjesečni post i molitvu za Hrvatsku. Post i molitva bi bila svakog petka u prosicu.

A na početku 2019.g. bi tu molitvu završili 7-dnevnim postom i molitvom u prvom cijelom tjednu 07.-13.01.2019. kao davanje prvine za Gospoda. (Ako netko ne može uzeti taj tjedan može isto to učiniti slijedeći tjedan 14-20.01).

Teme molitve:

1) Molitva za osobno probuđenje i probuđenje vjernih u Hrvatskoj

2) Molitva za oproštenje grijeha našeg naroda i silno pohođenje Duha Svetoga

3) Molitva za vlasti, da Gospod blagoslovi vlast svojom spoznajom, svojim strahom, i svojim sudom

(Božja vlast temeljena je na pravdi i pravednosti i neka on prosudi vlast te neka unaprijedi i poveća vlast svakome koji je pravedan i vjeran i neka makne sa vlasti svakoga koji kvari zemlju, koji je nepravedan i korumpiran).

U nastavku je popis prema kojoj bi svakog petka molili za nekoliko županija u Hr. te tako obuhvatili cijelu Hrvatsku. Molim svakoga tko se želi uključiti da se javi na eva.oaza@gmail.com , te će svim sudionicima biti proslijeđen mail sa zajedničkim podacima, čime će kasnije svatko imati mogućnost skupno drugima javiti ono što im Gospod govori u danima posta i molitve – očekujmo da nam Gospod progovori!

Srdačni pozdrav uz obilje Božjeg blagoslova,

Prezbiterij EPC u RH

Popis županija u Hrvatskoj za koje molimo

1. petak 07.12.2018. – sjever

II KRAPINSKO-ZAGORSKA

V VARAŽDINSKA

VI KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

XX MEĐIMURSKA

XXI GRAD ZAGREB

2. petak 14.12.2018. - istok

VII BJELOVARSKO-BILOGORSKA

X VIROVITIČKO-PODRAVSKA

XI POŽEŠKO-SLAVONSKA

XII BRODSKO-POSAVSKA

XIV OSJEČKO-BARANJSKA

XVI VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

3. petak 21.12.2018. - zapad / centar

XVIII ISTARSKA

VIII PRIMORSKO-GORANSKA

IV KARLOVAČKA

I ZAGREBAČKA

III SISAČKO-MOSLAVAČKA

4. petak 28.12.2018. - jug

IX LIČKO-SENJSKA

XIII ZADARSKA

XV ŠIBENSKO-KNINSKA

XVII SPLITSKO-DALMATINSKA

XIX DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U siječnju 07.-13.01.2019. (ev. 14-20.01.) -  Tjedan posta i molitve - davanje prvine svojih dana u novoj godini. Svakodnevni post i molitva za cijelu Hrvatsku