Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Hrvatska, 07. - 14. veljače 2017. | 07.02.2017.

NAJAVA: Međunarodni tjedan braka u Hrvatskoj, 07. - 14. veljače 2017.

 

 Tjedan braka dio je međunarodne inicijative Marriage Week International koja se svake godine odvija u više od 28 zemalja svijeta s više od 2 mil. sudionika. U periodu od 07. do 14. veljače održava se niz događanja koji za cilj imaju promociju povećanja kvalitete bračnih odnosa i osnaživanje bračnih parova u njihovu međusobnom savezu i predanosti.

Tjedan braka potiče pojedince, udruge, tvrtke, vladine agencije, politička tijela, crkvene zajednice te sve ostale koji podržavaju iste ciljeve i vrijednosti da u tjednu od 7. do 14. veljače organiziraju jedan ili više događaja, od onih romantične prirode do onih edukativnih ili zabavnih.

2016. godine je u Međunarodnom tjednu braka sudjelovalo i 16 hrvatskih gradova s više od 50 događaja na kojima je prisustvovalo više od 2000 sudionika. U obilježavanje Tjedna braka uključili su se restorani, knjižare, mali obrtnici, kompanije, vjerske zajednice i neprofitne udruge.

Kako bi u 2017. Tjedan braka osnažio još više bračnih parova te se u javnosti još više podigla svijest o pravovremenom ulaganju u bračne odnose, pozivamo vas da podržite Tjedan braka promocijom inicijative organiziranjem događaja kojim će se osnažiti bračni parovi u vašoj neposrednoj blizini. Nudimo vam neke ideje kako se možete uključiti:

 

Organizacija romantične večere za bračne parove, uz svijeće i šampanjac, i pričajte o temama vezanim uz brak.

Ponuda usluga ili proslava potvrde zavjeta izrečenih na vjenčanju.

Organizacija bračnih tečaja – može trajati sat vremena, jedan dan, nekoliko večeri ili period koji odgovara Vašoj zajednici. Postoji mnogo objavljenih materijala.

 Prikladna propovijed o Božjem planu za brak 12.2.

 Natjecanje kako biste našli par koji je najduže u braku u vašoj zajednici te ga nagradite.

 Večer uz film za parove u Vašoj zajednici i potaknite razgovor među njima o spomenutim poteškoćama.

  Vjerujemo da ćemo zajedničkim naporom pružiti još veću, uvijek potrebnu, podršku bračnim parovima u izgradnji kvalitetnijih brakova i čvršćih obitelji.

 

                                                                                                                                                     Udruga Fokus | Kutnjački put 11, 10110 Zagreb

                                                                                                                                                     Kontakt: 0958048616 | tjedanbraka.org