Najave

Duhovna misao

Ako tražimo prilike u kojima ćemo moći nastojati promicati dobro, sigurno ćemo ih naći, a to će nam pomoći da ne budemo lijeni, besplodni.

Zagreb, 14. - 16. rujna 2017. | 14.09.2017.

NAJAVA: Klub propovjednika Langham, Zagreb, 14. - 16. rujna 2017.

 

Dragi pastiri i propovjednici,

Radujemo se najaviti vam jednu dobru inicijativu čiji je cilj uložiti u razvoj propovjednika i propovjedničke vještine.

Propovijedanje Božje Riječi je previše ozbiljan i odgovoran poziv i služba. Ono u sebi uključuje Božji poziv, ali i razvijanje same vještine propovijedanja.

U tu svrhu pokušat ćemo u što više gradova i regija započeti tako zvane Klubove propovjednika. Klub propovjednika je manja skupina ljudi iz iste crkve, grada ili županije, koji se sastaju kako bi pomogli jedni drugima u razvijanju vještine izlagačkog (ekspozitorskog) propovijedanja poruka iz Svetog Pisma.

Ideju o osnivanju klubova propovjednika i razvijanja vještine ekspozitorskog propovijedanja započeo je poznati, engleski propovjednik i učitelj John Stott. Taj pokret je nazvao Langham, a i danas se tako zove.

Langham pruža poticaj, znanje, materijale i učitelje koji služe u razvijanju ekspozitorskog propovijedanja i osnivanju klubova propovjednika.

Svaki ozbiljan čovjek stalno ulaže u svoje znanje i vještine kojima služi Bogu i ljudima. Vjerujemo da bez obzira na kojoj razini propovijedamo i poučavamo iz Božje Riječi, potrebno nam je stalno razvijanje ove, Bogom dane vještine. Tko može bolje pomoći propovjedniku da razvija svoju vještinu, od drugih propovjednika.

U tu svrhu održat će se seminar Langham propovjedništva.

Ako želiš razvijati svoju vještinu propovijedanja i pomoći drugima u tome, ovo je seminar za tebe. Budi slobodan pozvati svoje kolege propovjednike iz lokalne crkve, ali i iz grada i kraja u kojem živiš.

Seminar će se održati u Zagrebu, od 14. do 16. 09. 2017. Adresa održavanja je Baštijanova 1a, u prostorijama EPC Stijena spasenja. Vrijeme održavanja biti će:

-          Četvrtak, 14. 09. od 18.00 sati.

-          Petak, 15. 09. od 10.00 – 13.00, i od 16.00 – 20.00

-          Subota, 16. 09. od 10.00 – 17.00, s pauzom za ručak.

Seminar će voditi: pastor Slavko Hadžić iz Sarajeva, regionalni koordinator Langham-a za Balkanu, i Kosta Milkov, nacionalni koordinator  Langham-a za Makedoniju.

Za sudjelovanje na seminaru potrebno je prijaviti se najkasnije do 05. 09. 2017. Prijava se šalje elektronskom poštom na e-mail adresu epcmilostiistina@gmail.com.

Također, pri registraciji za seminar uplaćivat će se kotizacija u iznosu od 10 eura ili 75,00 kuna. Organizator će osigurati  ručak za petak i subotu, te grickalice i napitke za vrijeme pauza.

 

Neka vas Gospodin Isus vodi i čuva.

 

U ime organizatora seminara

 

Pastor Oliver Buljat